Francuskinje savetuju: Kako da odaberete parfem koji će postati vaš zaštitni znak?

Francuskinje važe za žene koje imaju najviše stila. Vole modu, skupe krpice i kvalitetne parfeme. Nikada ih nemojte pitati koji parfem vole, jer vam to sigurno neće otkriti.

Kako da odaberete pravi parfem za vas?, foto: Africa Studio/Shutterstock
Kako da odaberete pravi parfem za vas?, foto: Africa Studio/Shutterstock
.

Iako ne vole da dele svoje tajne kada su u pitanju parfemi, jer ne žele da odmah odete u parfimeriju i kupite isti miris one su spremne da sa vama podele neke od zanimljivih saveta kada je odabir odgovarajućeg parfema u pitanju.

1. Ne kupujte parfem bez testiranja

Parfem koji sjajno miriše na vašoj kolegici možda uopšte neće doći do izražaja na vašoj koži. Zato je važno da pre kupovine obvezno testirate parfem i proverite da li i vama odgovara i koliko se menja na vašoj koži. Ako niste sto posto sigurni u svoj odabir, obvezno kupite manju bočicu ili putno pakovanje.

2. Parfem koji nosite vas definiše

Za Francuskinje je parfem deo njihove ličnosti. Odabirom parfema one daju do znanja kako se osećaju i ko su zapravo. One smatraju da se parfemom šalju određene poruke tipa: 'Volim moderne stvari i zavodljiva sam", "Zavodim vas baš u ovom trenutku" i tome slično.

Kod odabira parfema razmišljate o tome kako se osećate kad ga nosite. Da li vam on podiže samopouzdanije i raspoloženje? Obratite pažnju i na reakciju drugih ljudi. Parfem zbog kojeg se osećate sjajno i na koji drugi sjajno reaguju obično je onaj pravi.

3. Budite verni klasicima, ali ponekad eksperimentišite

Francuskinja u dobro krojenim komadima koja ima prelepu maramu i torbicu, sigurno bira stare vintage parfeme. To je uvek ona žena koja je verna klasičnom parfemu i taj je miris postao vrlo važan u njenom životu, piše Zadovoljna.hr.

Ali ona je ponekad poput leptira, pa možda poželi da sleti i na neki drugi cvet. Ona ima različite strasti, ali nakon tog malog eksperimenta, kada prođe to raspoloženje, vratiće se originalnom parfemu. Drugim rečima, to je kao žena koja ima i supruga i ljubavnika, rekla je francuska parfumerka Selin Elena.

4. Ponekad se morate oprostiti od omiljenog parfema

Ponekad nam omiljen mirisi jednostavno više ne odgovara. Razlog može biti promena sastava, ali i naših emocija. Bez obzira na to što drugi hvale vaš parfem i kažu da vam sjajno pristaje, ne morate da se grčevito držite njega ako osetite da više nije dobar za vas.

Francuska dizajnerka Katrin Malandrino godinama je obožavala jedan parfem koji je povezivala s muškarcem kojeg je mnogo volela. Međutim, prestala je da ga nosi nakon raskida: "Stvorila sam čitav imaginarni svet oko tog parfema. Taj uzvišen orijentalni miris, posebno divan tokom hladnih zimskih meseci, osećaj slobode s tim muškarcem, slobode koja se odražavala u dubokoj boji bočice parfema… Kad se veza završila, nisam više mogla da podnesem taj miris i sve ono na što me podsećao. Jedan dan sam ga volela, a drugi jednostavno nisam mogla da ga podnesem."

5. Stavite parfem svaki put kad izlazite

Francuskinje ne izlaze iz doma bez parfema. Za mene je to kao da sam izašla gola, kaže Katrin Malandrino. Ne nosite parfem samo za sebe. Parfem je i za druge. Stavite ga iza uha, čak i na odeću. Jedino mesto gde ga ne morate nositi je plaža. Nikad ne nosite parfem na jakom suncu. Parfem i sunce su neprijatelji. Setite se da će jako sunce uništiti seže note bilo kojeg parfema, a molekule će ispariti.