Lepota

Rumeno, sočno: Ovo je najbolji način da ispečete pile

Priprema pileta koje ćete peći u rerni ne zahteva mnogo vremena.

09.09.2020. - 10:39h
Pile kao naslikano
Pile kao naslikanofoto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 

1 veće pile 

100 ml majoneza 

2 kašike pire paradajza 

granule belog luka 

malo bibera

soli.. ulje

Priprema 

Pile malo obraditi nožem i preseći na pola sa donje strane gde je belo meso. Dobro ga posoliti.

U činiju sipati majonez, dodati pire paradajz, biber, beli luk ulje i sve izjednačiti.

Premazati dobro pile sa svih strana. Najbolje pile peći na rešetki gde se može lepo ocediti.

Pokriti aluminiskom folijom i držati sve vreme pečenja. Peći na 220 stepeni C oko sat i deset minuta (1.15) da lepo porumeni. Kao prilog odredite sami.

Izvor: bakina kuhinja