Lepota

Budite mirni, on oseća strah: Trikovi za besprekoran ajlajner!

Leti svi preferiraju neutralnu šminku, međutim pojedinih navika se nikada ne odričemo - makar to ostalo samo na kreiranju večernjeg mejkapa, nanošenje ajlajnera je neizostavan korak, ma koliko nam muke ponekad zadavao. Uz par jednostavnih koraka usavršite svoju tehniku!

08.08.2019. - 13:00h
Besprekoran ajlajner
Besprekoran ajlajnerfoto: Depositphotos/ipag

Prva stvar koju morate znati je kakva je vaša linija oka i u kojoj meri bi trebalo da je pratite kako biste postigli željeni izgled.

Za popularni "cat eye" potrebno je da liniju od sredine kapka postepeno podignete, a za savršenu liniju važno je da ajlajner nanosite u tri faze. Prvu fazu predstavlja iscrtavanje željene linije olovkom za oči, kako biste ga besprekorno i precizno naneli na željenu poziciju. S obzirom da je olovka jednostavnija za nanošenje, ali i sitne korekcije, najbolje rešenje je da vam ona bude početna baza pri šminkanju.

Načinite jači pritisak na oko, kako biste korigovali sitne nepravilnosti
Načinite jači pritisak na oko, kako biste korigovali sitne nepravilnostifoto: Depositphotos/makidotvn

Kada pređete na ajlajner, prvo izvucite tanku liniju do polovine kapka, a zatim posebnu pažnju posvetite drugom delu linije koji kreira "cat eye", kako biste je izvukli precizno. Ako želite deblju liniju, načinite jači pritisak na oko, kako biste korigovali i sitne nepravilnosti.

Ukoliko pogrešite pri nanošenju, štapić za uši natopite micelarnom vodom i tapkanjem odstranite grudvice ili nepravilnosti koje ste uočili, ali laganim pokretima, kako ne biste zamazali liniju i upropastili trud.

Izvor: lepotaizdravlje.rs