Budite mirni, on oseća strah: Trikovi za besprekoran ajlajner!

Leti svi preferiraju neutralnu šminku, međutim pojedinih navika se nikada ne odričemo - makar to ostalo samo na kreiranju večernjeg mejkapa, nanošenje ajlajnera je neizostavan korak, ma koliko nam muke ponekad zadavao. Uz par jednostavnih koraka usavršite svoju tehniku!

Besprekoran ajlajner, foto: Depositphotos/ipag
Besprekoran ajlajner, foto: Depositphotos/ipag
.

Prva stvar koju morate znati je kakva je vaša linija oka i u kojoj meri bi trebalo da je pratite kako biste postigli željeni izgled.

Za popularni "cat eye" potrebno je da liniju od sredine kapka postepeno podignete, a za savršenu liniju važno je da ajlajner nanosite u tri faze. Prvu fazu predstavlja iscrtavanje željene linije olovkom za oči, kako biste ga besprekorno i precizno naneli na željenu poziciju. S obzirom da je olovka jednostavnija za nanošenje, ali i sitne korekcije, najbolje rešenje je da vam ona bude početna baza pri šminkanju.

Načinite jači pritisak na oko, kako biste korigovali sitne nepravilnosti, foto: Depositphotos/makidotvn
Načinite jači pritisak na oko, kako biste korigovali sitne nepravilnosti, foto: Depositphotos/makidotvn
.

Kada pređete na ajlajner, prvo izvucite tanku liniju do polovine kapka, a zatim posebnu pažnju posvetite drugom delu linije koji kreira "cat eye", kako biste je izvukli precizno. Ako želite deblju liniju, načinite jači pritisak na oko, kako biste korigovali i sitne nepravilnosti.

Ukoliko pogrešite pri nanošenju, štapić za uši natopite micelarnom vodom i tapkanjem odstranite grudvice ili nepravilnosti koje ste uočili, ali laganim pokretima, kako ne biste zamazali liniju i upropastili trud.

Izvor: lepotaizdravlje.rs