Lepota

Modni kriminal: OSAM stvari koje muškarac NIKAD ne treba da nosi!

Da biste izgledali lepo nije dovoljno da kupujete samo nove stvari. Potrebno je pre svega da u određenoj meri pratite trendove i da vodite računa kako će odeća koju kupujete stoji na vašem telu. Odeća koja je izrazito funkcionalna ili sa druge strane previše kitnjasta ne smatra se dobrim stilom. Ista situacija je i sa slepim praćenjem trendova koji apsolutno ne odgovaraju svim muškarcima.
12.09.2017. - 09:51h

PREVIŠE PARFEMA

Iako ovo nije klasičan modni savet, prevelika upotreba parfema ne samo da odbija ljude već izaziva i migrene i alergijske reakcije. Većina muškaraca ima slabije čulo mirisa pa su samim tim manje senzitivni na jake mirise. Kao rezultat toga javlja se prevelika upotreba parfema i kolonjske vode. Zbog toga razvijte naviku pravilnog nanošenja parfema. Selektivno po jedanput poprskajte miris po ručnom zglobu, vratu i grudima dok bočicu držite na 25 cantimetara od tela.

VELIKI LOGO NA ODEĆI

Modni brendovi su upotrebom velikih logoa napravili sjajan marketinški posao. Međutim, vi niste pokretni bilbord, osim ukoliko niste plaćeni za to. Nikada ne biste trebali da kupujete stvari samo zbog toga što pripadaju određenom brendu. Odeća pre svega mora lepo da vam stoji i da je u skladu sa vašim ličnim stilom. Minimalni logoi i nazivi brendova su puno bolja opcija i nikad neće odvraćati pažnju od same odeće.

PANTALONE SA PRINTOM

Uprkos dobrim namerama dizajnera da malo osveže ovaj klasični odevni komad, nisu svi muškarci znali pravilno da ponesu ovaj neobičan modni element. Izbegavajte pantalone sa različitim geometrijskim oblicima, velikim natpisima brendova i različitim motivima iz flore i faune.

ŠPICASTE CIPELE

Uprkos brojnim apelima modnih stručnjaka, muškarci i dalje nose cipele u špic. Zbog svog dizajna utiču da stopala izgledaju ogromno i pomalo klovnovski. Vreme je da se ovaj trend koji je odavno pase zameni cipelama koje imaju više prirodan izgled.

PATIKE NA ČIČAK

Nijedan muškarac od stila neće kupiti patike koje su zaštitni znak dobrog stila u trećem razredu osnovne škole. I pored činjenice da su vrlo praktične, jedno veliko modno ne.

DUBOKI V IZREZ

Svaka majica sa izrezom koji pokazuje previše muškog dekoltea jasno pokazuje manjak dobrog ukusa. Postoje puno praktičniji modeli majica koji će vam dati dozu slobode, poput onih sa standardnim v izrezom ili henley kragnom.

SJAJNE KOŠULJE

Sjajne crne košulje koje su bile hit u noćnim klubovima pre dvadeset godina? Ne, to više ne smete da nosite jer ćete u njima izgledati jezivo. Pređite definitivno na neke klasičnije modele.

MAJICE SA PLAMENOM I KRILIMA

Majice koje na sebi imaju print plamena, krila ili lobanja, naprosto vrište za pažnjom. Bile su u trendu jedino među školarcima pre jedne decenije. To nikako nije komad kojeg treba da nosi savremeni muškarac od stila.

Izvor: Menshealth