Salate su mnogima neizostavan deo bilo koje trpeze i predjela, pa domaćice vole da se poigravaju ukusima i receptima.

Ako pripremate slavsku trpezu i služite pečenje, uz njega možete poslužiti i ovu, malo drugačiju veziju kremaste kupus salate. Ukoliko volite da jedete kupus salatu, ova verzija je mnogima još i bolja od obične.

Uz dodatke jaja, majoneza i kačkavalja, uživaćete u ovoj varijanti kupus salate koju možete služiti uz slavsko pečenje, ali i uz bilo koje meso uz ručak!

Sastojci:

  • 600 g svežeg kupusa
  • 3 kuvana jajeta
  • 300 g kačkavalja
  • 1 mladi luk
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike majoneza
  • so, biber (začini po ukusu)


Priprema:
  1. izrendajte i posolite kupus, a potom izrendajte skuvana jaja i kačkavalj.
  2. Mladi luk iseckajte, kao i beli luk. Sve pomešajte, pa začinite.
  3. Dodajte i majonez.
  4. Ako želite da salata izgleda zanimljivije, možete je aranžirati u poluloptu, ukrasiti dno mladim lukom sa svih strana, a preko izrendati žumance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.