Počeo je Božićni post: RIBA je neizostavan deo trpeze, a evo kako da prepoznate da li je SVEŽA - uz ove trikove sigurno nećete pogrešiti!

Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba prava je zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svežinu ribe.

Izvor: srpskainfo.com  |  
Ilustracija Foto: YARUNIV Studio/Shutterstock
Ilustracija Foto: YARUNIV Studio/Shutterstock
.

Prvi korak pri procenjivanju da li je riba sveža jeste posmatranje njene kože. Što je pigmentacija na koži bleđa i bez sjaja - to je riba starija.

Zatim, obratite pažnju i na sledeće karakteristike:

  • riba mora da bude pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa,
  • krljušti moraju da budu crvene i krvave,
  • oči moraju da budu staklaste i ispupčene, Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi. Najjednostavnije je pritisnuti trbušni deo ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta.