Pekari uvek dodaju JEDAN TAJNI SASTOJAK U TESTO da bude sveže TRI DANA: Pecivo ostaje savršeno mekano!

Čuveni pekarski trik pomoći će da lepinje, hleb i pite budu sveži i po 3 dana. Potrebna vam je jedna namirnica i dobar recept.

Izvor: Blic Žena/Milorad Milovanović  |  
Ilustracija; Foto: MaraZe/Shutterstock
Ilustracija; Foto: MaraZe/Shutterstock
.

Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno. On pomaže kod svih vrsta testa, a u pitanju je skrob. Ako njega dodate u testo, ono će biti prozračnije, a lepinje i pite ukusnije i svežije.

Ono što je bitno da uradite je da pomešate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u testo, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.

Recept za najukusniji hleb

Potrebni sastojci:

- 500 grama brašna

- kesica suvog kvasca

- 300 ml mlake vode

- dve ravne kašičice soli

- 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

1. U veću posudu dodajte suvi kvasac, brašno, mlaku vodu, so i maslinovo ulje, pa umesite glatko testo. Po potrebi, dodajte malo brašna dok mesite.

2. Testo premestite u posudu koju ste prethodno premazali maslinovim uljem, prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena, sve dok duplo ne naraste.

3. Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga ponovo zamesite i na kraju stavite u nauljeni pleh, pa ostavite testo oko 30 minuta da još malo nadođe. Pre nego što hleb stavite u rernu, napravite nekoliko rezova nožem po površini.

4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C i pecite oko 45 minuta, odnosno sve dok hleb ne dobije lepu zlatkastu boju. Izvadite hleb, umotajte ga u krpu i ostavite par minuta da se ohladi.