Pored čokolade i slatke pavlake, za ovaj kolač od čokolade vam je potrebno još svega nekoliko sastojaka, koje gotovo sigurno već imate u kući. Recept je izdašan i jednostavan, pa verujemo da ćete ga ubeležiti u svoj lični kuvar.

Potrebni sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama šećera
  • 200 g putera

Ilustracija; Foto: Africa Studio/Shutterstock

Za fil:

500 ml slatke pavlake

250 g čokolade za kuvanje

Ako su čokoladni kolači vaša omiljena poslastica, potražite i recept za tortu sa čokoladom i pistaćima.

Priprema:

1. U jednu posudu sipajte prosejano brašno i prašak za pecivo.

2. Na pari otopite maslac i 100 grama čokolade za kuvanje.

3. Razdvojite belance i žumance. U jednoj posudi izmiskajte žumance sa šećerom, pa im dodajte otopljeni maslac i čokoladu. Toj smesu dodajte i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

4. U drugoj posudi utucite sneg od belanaca, pa ga pažljivo dodajte smesi sa čokoladom.

5. Željeni kalup ili pleh za kolač obložite pek papirom, pa u njega izlijte dobijenu smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta.

6. Sada je na red fil! Iseckajte čokoladu što je sitnije moguće, a slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja. Zagrejanu pavlaku prelijte preko čokolade, pa dobro izmešajte dok se ne formira kompaktna masa. Neka vas ne brine što će biti prilično tečna, stvrdnuće se u toku hlađenja.

7. Pečenu podlogu izbockajte viljuškom, pa prelijte toplim filom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga ostavite nekoliko sati u frižideru. Ukrasite po želji svežim voćem, mlevenim orasima ili čokoladnim mrvicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.