Ljuta pileća krilca

Ko još ne voli da jede pileća krilca i umaže prste od tako slasnog obroka? A još kad dodate malo ljutine, čula će vam svakako uživati.

.

Sastojci:

500 g pilećih krilaca
1 kašika mlevene crvene paprike
1/2 kašičice čili papričice (može i u prahu)
1 kašičica senfa
1 kašičica kurkume
¼ kašičice korijandera
Stabljike celera
Maslinovo ulje
So, biber

Za sos:

200 g svežeg sira
1 kisela pavlaka
½ svežeg krastavca
Limunov sok

Priprema:

Krastavac narežite na sitne kockice, pomešajte ga sa svežim sirom, kiselom pavlakom, posolite, zabiberite i dodajte nekoliko kapi limunovog soka po ukusu. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Sve začine dobro pomešajte sa 1 dl maslinova ulja. Pileća krilca posolite, zabiberite i posložite u plitki pleh na papir za pečenje. Premažite ih sa svih strana pripremljenom marinadom i pecite 45 min na 150°C. Tokom pečenja krilca povremeno premažite marinadom i okrenite. Poslužite ljuta pileća krilca sa sosom od krastavaca i svežim stabljikama celera.