Posni ručak, jede se bez hleba

Baka Jela je pripremila nekoliko posnih jela za ručak - posni krompir i čorbu. Izvrsno je!

Posni ručak, foto: Bakina kuhinja
Posni ručak, foto: Bakina kuhinja
.

Posni krompir - potrebno je:

600 gr krompira

30 gr pirinča

1 veća glavica crnog luka

soli ili suvi začin po želji

granule belog luka

bibera..maslinovo ulje

300 ml vode

1 kašika instat supe od pečuraka

Za čorbu je potrebno:

1 l vode

200 ml kuvanog paradajza

30 ml maslinovog ulja

1 sveža paprika

malo soli i suvg začina po želji

celerov list i peršunov

testenina bez jaja

Priprema:

Krompir očistiti pa ga iseći na tanke listiće... Posoliti, pobiberiti, dodati beli luk, ulje i sve dobro izmešati. Pleh podmazati. Glavicu luka iseći na kolutove pa ga posoliti . U pleh poredjati pola krompira pa preko njega kolutove luka i pirinač pa drugi deo krompira .

U 300 ml vode sipajte 1 punu kašiku instat od pečuraka promešajte i prelite krompir. Još malo pouljite.

Ako imate neku ribu stavite preko kromira. Pokriti malo aluminijskom folijom a pola sata pred kraj, uklonite i zapecite da lepo porumeni. Sjajan krompir koji se jede bez hleba.

Paradajz čorba priprema :

U vodu sipati paradajz , dodati papriku svežu ili iz zamrzivača i celerov list.

Dodati ulje i pustiti da vri 5 min pa dodati testeninu i posoliti po ukusu. kuvati 4-5 min pa ubaciti peršunov list i isključiti.

.

Izvor: Bakina kuhinja