
mešano meso, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe).
Šta vam je još potrebno:
Velika glavica luka
2 šargaepe
100 g celera
Malo ruzmarina
1,5 l pasiranog paradajza
100 ml maslinovog ulja
200 ml crnog vina
So i biber
testenina (preporučuje samo špagete)
Stefano kaže da ovaj sos mora da se kuva oko 3 i po sata kako bi se postigao najbolji ukus.
Iseckajte povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrejali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ruzmarina i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, so i biber, stavite na jaku vatru i kuvajte uz povremeno mešanje.
Kada je meso dobilo smeđu boju, sklonite ruzmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Posle toga stavite i pasirani paradajz, a onda sledi kuvanje na laganoj vatri - tri sata i 30 minuta.
Svakih 10-15 minuta promešajte. Možete da dodate još začina po želji.
Izvor. stil