Pohovano, ali ne i prženo: Punjeni plavi patlidžan i paprika

Ako vas nervira da stojite pored šporeta i pohujete, evo jednostavnijeg načina.

Pohovani patlidžan i paprike, foto: Bakina kuhinja
Pohovani patlidžan i paprike, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

2 plava patlidžana

4 paprike

3 jajeta

5 kašika prezli

5 kašika brašna

malo feta sira

malo ulja za podmazivanje

so

Priprema:

Patlidžan oguliti i iseći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 10 min da puste tećnost. Ocediti u cedilki. Sir iseći na manje kocke pa uviti 1 krišku u patlidžan u rolnicu.

Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i redjati u njega.

Paprikama mora da se izvadi seme, a može se pohovati isto kao patlidžan - brašno, jaja, prezle.

Poredjati sve u tepsiju pa je prevrnuti što jer bilo do pleha sad je odozgo. Peći na 220 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. jesti toplo.

.

Izvor: bakina kuhinja