Pohovano, ali ne i prženo: Punjeni plavi patlidžan i paprika
Ako vas nervira da stojite pored šporeta i pohujete, evo jednostavnijeg načina.
Potrebno je:
2 plava patlidžana
4 paprike
3 jajeta
5 kašika prezli
5 kašika brašna
malo feta sira
malo ulja za podmazivanje
so
Priprema:
Patlidžan oguliti i iseći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 10 min da puste tećnost. Ocediti u cedilki. Sir iseći na manje kocke pa uviti 1 krišku u patlidžan u rolnicu.
Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i redjati u njega.
Paprikama mora da se izvadi seme, a može se pohovati isto kao patlidžan - brašno, jaja, prezle.
Poredjati sve u tepsiju pa je prevrnuti što jer bilo do pleha sad je odozgo. Peći na 220 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. jesti toplo.
Izvor: bakina kuhinja