Pravo letnje jelo: Posne punjene paprike sa Hilandara

Ima li lepšeg letnjeg ručka od punjenih paprika.

Preukusno, foto: Bakina kuhinja
Preukusno, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

7 paprika

100 gr pirinča

4 kašike seckanih oraha

1 šargarepa

1 glavica crnog luka ili praziluk

1 veći paradajz

100 ml kuvanog paradajza

suvi začin i so

3 čena belog luka

mlevenu crvenu papriku

može malo tucana

biber...ulje

Priprema:

Propržiti na ulju seckan crni luk i šargarepu, dodati beli luk, crvenu papriku, opran pirinač sa orasima i sve još malo propržiti. Dodati soli i malo začina po želji, bibera..

Paprike oprati i izvaditi seme. Djuveč podmazati uljem, i puniti paprike i redjati u djuveč. Zatvoriti kriškama paradajza.

Ostatak paradajza uglaviti izmedju paprika. Preliti sa kuvanim paradajzom i malo vode. Pokriti poklopcem za djuveč ili folijom. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena..Fantastičnog ukusa prijatno.

.

Izvor: bakina kuhinja