Kuhinjica

Prste da poližete: Piletina sa povrćem i kremastim sosom od sira i pavlake

Potrebna vam je ideja za ručak? Pripremite ovu piletinu sa povrćem i kremastim sosom!

27.10.2019. - 11:00h
Potrebna vam je ideja za ručak?
Potrebna vam je ideja za ručak?foto: Depositphotos/lenyvavsha

Sastojci:

- Kašika maslinovog ulja

- Četiri pileća filea

- So i biber po ukusu

- Kašičica suvog origana

- 40 grama putera

- Tri čena belog luka

- Šolja i po čeri paradajza (iseći na polovine)

- Tri šolje spanaća

- Pola šolje pavlake za kuvanje

- ¼ šolje rendanog parmezana

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, piletinu posolite, dodajte malo bibera i origano, pa propržite oko pet do osam minuta sa svake strane. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.

U istom tiganju, na vatri srednje jačine, istopite puter. Dodajte beli luk i propržite oko minut, a zatim i čeri paradajz, malo soli i bibera. Krčkajte dok paradajz ne počne da puca, zatim dodajte spanać – ostavite na vatri sve dok spanać ne bude gotov.

U to dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa ostavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko tri minuta, pa u to zatim vratite i piletinu i krčkajte još pet do sedam minuta.

Prijatno!

Izvor: Mondo