Prste da poližete: Piletina sa povrćem i kremastim sosom od sira i pavlake
Potrebna vam je ideja za ručak? Pripremite ovu piletinu sa povrćem i kremastim sosom!
Sastojci:
- Kašika maslinovog ulja
- Četiri pileća filea
- So i biber po ukusu
- Kašičica suvog origana
- 40 grama putera
- Tri čena belog luka
- Šolja i po čeri paradajza (iseći na polovine)
- Tri šolje spanaća
- Pola šolje pavlake za kuvanje
- ¼ šolje rendanog parmezana
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, piletinu posolite, dodajte malo bibera i origano, pa propržite oko pet do osam minuta sa svake strane. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.
U istom tiganju, na vatri srednje jačine, istopite puter. Dodajte beli luk i propržite oko minut, a zatim i čeri paradajz, malo soli i bibera. Krčkajte dok paradajz ne počne da puca, zatim dodajte spanać – ostavite na vatri sve dok spanać ne bude gotov.
U to dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa ostavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko tri minuta, pa u to zatim vratite i piletinu i krčkajte još pet do sedam minuta.
Prijatno!
Izvor: Mondo