Mogu se puniti raznim nadevima poput voća, orašastih plodova, sira i keksa i namazati džemovima, marmeladama i drugim slatkim namazima.

Iako većina ljudi o njima misli prvenstveno kao o desertu, mogu se napuniti i nekim slanim filovima poput šunke i sira, a zatim ispeći u rerni, piše Centar zdravlja.

Najbolji trik za pripremu smese za savršene palačinke je da je pripremite nekoliko sati pre pečenja, idealno ostaviti u frižideru preko noći. Ovo će razviti gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe se preporučuje da smesa pre pečenja bude sobne temperature, a ne hladna. Probajte i uverite se sami!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 250 ml mineralne vode
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • aroma vanile, rum ili limunova kora po ukusu
Priprema:

Pomešajte sve sastojke u posudi. Ostavite smesu da odstoji preko noći u frižideru. Zagrejte smesu na sobnoj temperaturi pre pečenja palačinki.

Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.