Sastojci:

  • 120g kokos pirea
  • 120g slatke (neutralne) pavlake
  • 20g pinakolade
  • 10g mleka


Postupak pripreme:

U šerpicu staviti sastojke. Kada dostigne tačku ključanja, dodati polovinu tečnosti u izbeljena žumanca i šećer, te vratiti na vatru i kuvati do 82 stepena uz konstsntno mešanje. Krem anglaise preliti preko bele čokolade (200g) i mešati dok se sve lepo spoji. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku do 70%. Dodati prvu smesu u slatku pavlaku, te dodati i listiće kokosa i kokosovo brašno.

Insert od manga, marakuje i ananasa
  • 70g ananasa
  • 50g marakuje
  • 100g manga
  • 80g mango pirea
  • 20g šećera


Navedene sastojke staviti u blender te u šerpicu da zakuva. Pripremiti želetin u listićima i dodati u voćni pire. Iseckati mango na kockice i dodati u voćni pire. Izliti voćni pire u manje modlice i zalediti.

Deo voćnog pirea sačuvati i dodati 2-3 marakuje, za gornji deo kolača.

Crumble od badema

Brašno, šećer, bademovo brašno i maslac pomešati u istim proporcijama. Ohladiti, te razvući oklagijom na 1-1,5 cm debljine i peći oko 10 minuta na 190 stepeni.

Za kokos opnu je neophodno pomešati kakao maslac i kvalitetnu crnu čokoladu u jednakoj razmeri. Smrznuti kolač umočiti u smesu od čokolade i kakao maslaca, te izvući šare kokosa. Poslužiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.