HOROSKOP OD 20. DO 26. MAJA: Ribe donose važnu odluku u ljubavnoj vezi; Vage su pod jakim pritiskom, doći će do "pucanja" odnosa; Rakovi nervozni...
Šta vas čeka u nedelji pred nama, proverite sa zvezdama!
19.5.2024. 8:43
Predstavljamo vam recept za jelo kojim je Tanja uspela da oduševi sudije "MasterChef Srbija"!
15.03.2024.|22:33
Izvor: Prva
Detaljan recept za tatar biftek sa kremom od žumanaca i krekerom od golice , suncokreta i lešnika!
Sastojci:
- Biftek
- Kapar
- Inćuni
- Tabasko
- Slačica
- Limunov sok
- Biljno ulje
- So i biber
- Seme suncokreta
- Se golice
- Lešnik
- Jaja
- Šalot
- Ruzmarin
- Francuski peršun
Postupak:
Biftek ostaviti na kratko u zamrzivač kako bi dobio čvrstu formu i mogao da se što preciznije iseče na male kockice. Za to vreme skuvati jaja do momenta rovito skuvanih. Na maslinovom ulju prodinstati šalot i dodati grančicu ruzmarina. Zaliti neutralnom pavlakom, začiniti solju i biberom. Sjediniti sa kuvanim žumancima i dobro izblendirati. Podesiti ukuse i dodati vrlo malo limunovog soka. Procediti kroz cediljku i smesu ubaciti u squeezer. Semenke izblendirati u blenderu, dodati belanac i posoliti. Peći na 179 stepeni 12-15 min. Oblikovati na polovini pečenja modlom u željeni oblik. Biftek iseckati na jednake male kockice, začiniti seckanim kaparima, inćunima, slačicom, tabaskom, peršunom i limunovim sokom. Dodati biljno ulje i seckani peršun. Složiti sve na tanjir i servirati prema afiniterima.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.