Sastojci za dve paprike:

  • 2 crvene šilja paprike
  • 100g junećeg mlevenog mesa
  • 50g pirinča
  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50g svežeg sira
  • Paradajz pire
  • 1 svež paradajz
  • Slatka aleva paprika
  • Sudžuk paprika
  • Peršun
  • Mirođija
  • Cimet
  • So
  • Biber
  • Ulje


Priprema:

Očistiti paprike i isprazniti je od semenki. U jednu činiju umešati meso sa pirinčem, seckanim crnim i belim lukom (1 čen), peršunom, mirođijom, alevom i sudžuk paprikom i cimeton (jedna kašičica).

Dodati malo ulja pa dobro umesiti.

Puniti paprike sa nadevom i staviti u plitku šerpu zajedno sa paradajz pireom, seckanim crnim lukom, čenom belog luka, seckanim paradajzom, peršunom, mirođijom, alevom paprikom i malo vode. Dodati so I biber.

Poklopiti i ostaviti da se krčka 45 minuta uz povremeno okretanje paprike. Ako ima potrebe dodati malo vode. Nakon 45 minuta dinstanja, otklopiti paprike i narendati preko svežeg sira, pa staviti paprike u rernu (pečenje uz samo gornji grejač) i peći još 15 minuta na 220 stepeni ili dok ne dobiju tipičnu zapečeni koricu.

Servirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.