Sastojci:

  • Pileći batak i karabatak
  • Krompir
  • Puter
  • Radič
  • Matovilac
  • Iceberg
  • Kompot od kajsije
  • Svež brokoli
  • Rotkvice
  • Čili papricica
  • Mandarina
  • Mango pire
  • Med
  • Maslinovo ulje
  • Limun


Priprema:

Batake dobro začiniti solju, biberom, mlevenom paprikom i belim lukom u prahu. Peći u rerni na 180 stepeni 35-40 min u zavisnosti od veličine bataka. Prelivati puterom za vreme pecenja kako bi koza ostala hrskava.

Krompir skuvati u ljusci. Tako skuvanog oljuštiti dok je još vruć i ostavili ga u posudi kako bi isparilo što više vode iz njega. Dobro izgnječiti i dobro posoliti krompir. Dodati blago otopljen puter i to jednu trećinu više putera u odnosu na količinu krompira. Pire procediti kroz cediljku kako bi se izbegli veći komadići i kako bi se dobila divna, baršunasta struktura pirea.

Povrće iseći tako da svi delovi budu slične veličine i potopiti ga u posudu sa ledom. Pripremiti dresing za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soka mandarine, meda. Dodati sitno seckanu ljuti papriku i mango pire. Sjediniti dresing sa hrskavim povrćem neposredno pred sluzenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.