Zamesiti pastu (150g brašna, 90g žumanaca i kašičica vode) dobro je sjediniti i mesiti dok se sve lepo ne spoji. Ostaviti sa strane umotano u providnu foliju da odmori.
250g mleka i 250g slatke pavlake staviti da se greje sa anisom, muskatnim oraščićem, korom pomorandže i vanilom.
Umutiti 80g žumanaca sa 90g šećera i dobro 'izbeliti' žumanca.
Kada je mešavina topla dodati 1/3 u žumanca da se temperatura prilagodi, zatim umutiti i vratiti celu mešavinu u šerpicu na vatru.
Mešati po dnu u obliku osmice, do 82 stepena. Ostaviti da se ohladi.
Pastu razviti u taljatele ili drugi željeni oblik. Skuvati je i ostaviti sa strane da se malo ohladi.
Pomešati šećer, mlevene orase, koru pomorandže, muskatni oraščić i dodati u pastu.
Dobro izmešati da se sve sjedini, servirati sa kremom opiljcima crne čokolade, korom narandže i listićem nane.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.