Ipak, pored svih olakšica koje poseduju, jedna stvar je konstantna. Svaka mašina ima fioku s pregradicama u koje se sipa prašak za veš, kao i omekšivač.

Na društvenim mrežama nedavno se povela polemika na tu temu i maltene su svi došli do iznenađujućeg odgovora – da su sve vreme pogrešno koristili veš-mašinu.

Veoma je važno da znate kako mašina funkcioniše i čemu šta služi, kako ne biste došli u situaciju da je pokvarite. To svakako možete da pročitate u uputstvu koji dolazi uz mašinu za veš, ali mnogi ljudi prosto zaboravljaju to da urade, a ako i pogledaju, više se ni ne sećaju šta su pročitali.

Dakle, u koji odeljak se stavlja prašak, u koji omekšivač i čemu služi dodatna namena?

Odeljak sa simbolom cveta namenjen je omekšivaču – u njega možete da stavite i domaći proizvod od sirćeta i eteričnog ulja.

Odeljak označen simbolom I je za deterdžent za pretpranje i to je uglavnom taj treći odeljak u mašini za pranje veša.

S druge strane, onaj sa simbolom II je namenjen za glavno sredstvo za pranje.

Takođe, da bi veš bio lepo opran i da se ne bi ofarbao, važno je da ga pravilno razvrstavate po bojama i da beli veš iskuvavate. Savet je i da ne preterujete sa količinom omekšivača i deterdženta jer osim što mogu da ostanu fleke po odeći, mogu vam se javiti i alergijske reakcije od previše hemije koja može da smeta koži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.