"To je jedan spontan proces razmišljanja. Nismo mi o tome previše razgovarali, bila je očigledna odluka. Intuitivno smo krenuli. To je bio moj izbor, a Goran se pridružio tom izboru", rekla je ona.

"Procedura je sa jedne strane veoma korisna i neophodna, jer prođete dva i po meseca kurs, koji je bio koristan, sa psihologom u Centru za socijalni rad i tu dosta provedete vremena suočavajući se sa pitanjim koja ne biste sebi postavili. kada dođe do problema sa detetom, mnogi roditelji su imali problem da prvo priznaju sebi da je to njihovo dete, iako su ga usvojili", kaže mama dvojice dečaka, koja dodaje da su prirodna intuicija i zdrav razum bitni u celokupnom procesu.

Ivana Dečermić je ispričala kako je upoznala svog sina Đorđa.

"Ja nisam puno komunicirala sa Centom za socijalni rad, bila sam stidljiva. Sećam se da su nas zvali su iz Pirota da nam kažu da postoji jedan dečak. Goran je ostavio svoj broj telefona, on je razgovarao i rekao mi je: 'zove se Đorđe'. Već sam znala da je to naše dete, čim sam čula to ime. Nisam morala da ga vidim – već je bio moj".

"U razgovoru sa psihologom, rekli smo Đorđu sa četiri godine da je usvojen, da ga je druga mama rodila. Počelo je to upoznavanje sa identitetom. Nije nešto bio zainteresovan, bio je u redu sa tom informacijom", kaže Ivana Dečermić.

Posle prvog usvajanja usledilo je i drugo. Ovaj bračni par je usvojio još jednog dečaka po imenu Dušan.

Kako je porodica od tri člana dočekala četvrtog, detaljnije pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.