Na suncu i vetru – a posebno na promaju, odeća se može osušiti za otprilike četiri sata. Kada odeću sušimo u zatvorenom prostoru, taj proces ponekad može trajati ceo dan i celu noć, a nekim tkaninama treba i do dva dana da se potpuno osuše.

U većini slučajeva trake i rubovi debljih odevnih predmeta ostanu vlažni, pa posegnemo za peglom ili fenom kako bismo brzo spasili situaciju.

Tako nasilno sušenje potpuno mokrih tkanina direktnim izvorom toplote može da bude štetno u nekim slučajevima, pa smo istražili da li postoji još neki trik koji bi nam pomogao u takvim situacijama. Trikovi za kućnu pomoć su jedni od najpopularnijih na Tik-Toku.

I dok su neki od njih samo mamci za klikove i lajkove – drugi zaista funkcionišu. Jedan od njih je genijalni trik influenserke Karolina, koja redovno deli savete vezane za kuću i čišćenje.

Njen trik kako brzo osušiti odeću ako nemate sušilicu postao je viralan i skupio gotovo 200 hiljada pregleda. Za realizaciju ovog trika trebaće vam samo veliki peškir za plažu.

@neat.caroline How to dry clothes without a dryer #hometips #fyp #laundrytips #laundryhacks #clothingtips #learnontiktok #laundryhack #laundry ♬ original sound - Neat Caroline

Peškir što većih dimenzija postavite na pod i na njega stavite odevni predmet koji želite osušiti. Urolajte ga u peškir i što jače stisnite kolenima ili zarolajte peškir u suprotnom smeru.

Poenta je da suvi peškir upije višak tečnosti iz odevnog predmeta. Odevni predmet ćete izvaditi gotovo suv pa ga nakon toga vrlo brzo možete do kraja osušiti fenom. Majice će, na primer, ako ih stavite na metalno sušilo za veš, biti suve za sat do dva, kaže Karolina.

"Hvala ti što si mi otvorila oči. Probala sam metodu i zaista funkcioniše. Stavila sam tanku majicu i gotovo potpuno sam je osušila na ovaj način", samo je jedan od pozitivnih komentara njenih pratilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.