Se*sualne preferencije su lična stvar i ono što je nekome super, drugome nimalo ne prija, i obrnuto. Zato, ne možemo ni da generalizujemo kada je reč o tome šta žene i muškarci vole ili ne vole, ali možemo da iznesemo odgovore 1.200 dama koje su otvoreno priznale koje se*s poze najviše mrze.

U istraživanju koje je sproveo magazin "Women’s Health", ispostavilo se da je poza koje žene najmanje vole "dogi stajl", odnosno se*s otpozadi, što je inače poza koja je omiljena mnogim muškarcima.

Takođe, dame ne vole ni da budu odozgo tokom odnosa, što je druga najomraženija poza, a sledi "obrnuta kaubojka", koja podrazumeva da devojka sedi na momku dok mu je okrenuta leđima.

Ni "misionarska", kao jedna od najčešćih poza - kada je muškarac odozgo, ženama nije baš omiljena, a u top pet je takođe i čuvena poza "69".

Inače, "dogi stajl" koje žene i najmanje vole takođe je na vrhu liste u istraživanju o najopasnijim pozama za žene. Dr Kristi Latam kaže da ovaj popularan položaj za uživanje u se*su zapravo može da dovede do česte povrede.

"Ženina vagina može čak i da se pocepa, ako partner ne uđe kako treba", objašnjava doktorka.

Iako bi se to, teorijski, moglo desiti u bilo kojoj pozi, kod se*sa otpozadi žena ima najmanje kontrole i položaj može da bude nezgodan, pa je otuda i veći rizik od povrede.

S druge strane, poza koju žene takođe ne vole - kada su one odozgo - najopasnija je za muškarce, jer se upravo u toj pozi dešava najviše fraktura penisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.