Potrebno je:

200 ml. mleka

350 gr brašna

10 gr kvasca

1 kašica šećera

malo soli

200 gr sira mekši

kockica maslaca

Priprema:

U mlako mleko dodati kvasac šećer brašno i zamesiti glatko testo i ostaviti da poraste. Testo podeliti na 5-6 loptica. Prvu lopticu razviti tanko pa premazati maslacom pa sirom.

Drugu razviti takodje staviti na prvu pa i nju premazati maslacom i sirom. Tako sve ostale kore stim što se zadnja kora ne maže. Rukama malo celu koru istanjiti pa podeliti na pola.

Svaku polovinu iseći na uzane trake. Svaku traku iseći po dužini na sredini pa krajeve provući kroz prorez. Redjati u pleh koji ste obložuli pek papirom.

Pokriti malo pa premazati žumancetom u koje ste dodali malo ulja i 1 kašiku mleka. Posuti semenkama i krupnom solju . Peći na 200 stepeni oko 20 min.

Izvor: bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.