Šest razloga zašto je jul idealan mesec za pravljenje bebe

Ako planirate trudnoću, pročitajte zašto je baš ovaj period odličan za proširenje porodice...

.

Naravno da retko šta u životu bude onako kako smo planirali, pogotovo kada su u pitanju trudnoća i deca. Međutim, ukoliko želite da zasnujete porodicu ili da je proširite, možda je baš sada pravi trenutak da pokušate...

1. Tokom leta ste opušteniji
Leto je vreme godišnjih odmora, kada ste rasterećeni od pritiska na poslu, kada ne srećete mnogo ljudi i upućeniji ste na partnera, bliske prijatelje i porodicu.

Sve to učiniće da se vaše telo opusti i oslobodi stresa, što je idelano stanje i okruženje za vašu novu bebu.

2. Poželjniji ste
Iako ste vi možda nervozni jer vam telo ne izgleda savršeno u kupaćem kostimu, većina partnera baš ništa od toga što vas brine, ne primećuje. I kada niste u kupaćem kostimu, onda ste u lepršavim suknjama i haljima, malo pocrneli, a i spavate u kratkim spavaćicama, šorcevima ili majicama, što vas stavlja na ubedljivo prvo mesto na listi misli vašeg partnera, zbog čega se i sami osećate bolje i lepše.

3. Nezgode su dozvoljene
Niko vam neće zameriti ako se jedne tople letnje večeri malo više opustite, popijete čašu vina ili dve... Možda baš ti lenji letnji dani učine da sledećeg proleća dobijete bebu!

4. Svežiji je vazduh
Bebe začete u julu rađaju se sledeće godine na proleće, u vreme kada cvetaju lišće i trava, vazduh postaje svež, a napolju je prijatno. A ako beba ima starijeg brata ili sestru, vreme postaje idealno za parkove i igrališta, što je mnogo bolje i lakše, nego da sa dva mališana sedite u kući dok je napolju hladno.

5. Izbeći ćete sezonu gripa
Kada ostanete u drugom stanju u julu, vaš termin za porođaj biće taman kada prođe zima i kada se završi sezona prehlada i gripa. To podrazumeva manje briga kada treba sa bebom da boravite među ljudima.
A ako imate starije dete, to je period kada je školska godina još uvek u toku, ali su manje verovatnoće da iz škole stigne neki virus, jer je i u školama završen kritični period.

6. Beba rođena krajem školske godine
Kada se beba rodi u ovom periodu godine, to i kasnije neke stvari čini mnogo lakšim i kada je u pitanju škola. Vaše dete neće biti ni najstarije ni najmlađe u odeljenju, što će mu omogućiti da se lakše uklopi u kolektiv, a ni vi nećete imati problem oko termina konkursa i testiranja za upis, jer će vaše dete imati tačno onoliko godina koliko je predviđeno za testove za školu.

Takođe, kada dođe rođendan, sva deca će još uvek biti u gradu, što će vama olakšati organizovanje rođendanske žurke, i to po lepom vremenu.

Izvor: yumama.co