Probali ste sve ali cveće vam i dalje VENE? Ovo je jednostavan TRIK koji će vam pomoći da sačuvate biljke u svom domu!

Imate problema sa cvećem jer i kada ga presadite, uredno zalivate i dikretno držite na suncu, ono vam i dalje vene. Postoje trikovi kako da sprečite sve probleme na putu do uništavanja biljaka u vašem domu.

.

Ključ je u filterima za kafu.

Prvi korak je stavljanje filtera za kafu na dno saksije za cveće. Treba ga staviti između zemlje i odvodnih otvora saksije – gde obično prolaze voda i prljavština. Kad to uradite, filter će propustiti vodu, a zadržati prljavštinu.

Zašto je to korisno? Vrlo često prljavština začepi otvore, a to sprečava prolazak viška vode, ali i protok vazduha, što može uzrokovati propadanje korena biljke i njeno uvenuće.

Postoji još jedan trik za koji su filteri za kafu idealni. Budući da upijaju, zadržaće vlagu svaki put kad zalivate cveće. Neće biti previše vlage da koren trune – nego taman koliko treba! Dakle, ako ćete koristiti filtere za kafu, nećete morati toliko često da zalivate biljku.

I za kraj – ali ne manje važno – filteri za kafu korisni su kad treba da presadite biljku. Zadržaće zemlju da se ne razmrvi okolo, savetuje cdm.me.