Terapeutkinja Kerol Kim podelila je na TikToku jednostavnu tehniku koja pomaže roditeljima da podstaknu samopouzdanje kod svojih najmanjih. Deca s kojima Kim radi često se bave umetničkim radom i većinom je pitaju sviđa li joj se ono što su napravili. Priznaje da je lako reći: „Da, sviđa mi se, bravo!“, ali ako je cilj da se podstakne samopouzdanje, Kim predlaže da ih umesto toga pitamo što ona misle o svom radu.

Tvrdi da im to omogućuje shvatanje kako njihova vrednost ne proizlazi iz mišljenja drugih ljudi. Umesto toga, predlaže odgovor: „Stvarno želiš da znaš šta ja mislim? Zapravo, ja želim da znam šta ti misliš. Kako se osećaš u vezi sa svojim crtežom? Koji su ti najdraži delovi? Postoje li neki delovi koji ti se baš ne sviđaju?“

Kim objašnjava da ova vežba podstiče decu da istražuju i vrednuju sopstvene misli, osećanja i perspektive te istovremeno pomaže da cene sopstvene snage i talente. Iako je dobijanje povratnih informacija od drugih korisno, ova tehnika pomaže deci da cene sopstveno mišljenje i veruju u svoje sposobnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.