Majka sa šestoro dece izbačena iz aviona jer njena dvogodišnja ćerka nije nosila masku

Na putu iz Njujorka, jedna majka je sa šestoro dece izbačena iz aviona, jer njena dvogodišnja devojčica nije nosila masku, što je jedan od zahteva aviokompanije.

Ilustracija, foto: Depositphotos/vsurkov
Ilustracija, foto: Depositphotos/vsurkov
.

Mama Čaja Bruk je na svom Fejsbuk nalogu objavila snimak koji je za manje od 24 časa imao više od 2.400 pregleda.

"Sram vas bilo", napisala je, "jer ste me udarali i maltretirali sa šestoro dece". Istakla je da njena dvogodišnjakinja ne želi da sarađuje i nosi masku. U Fajsbuk objavi tvrdi da su članovi kompanije bili ništa drugo do nasilnici koji su prema njoj i njenoj porodici postupali nehumano.

Bruk je istakla na svom Fejsbuk nalogu da u pismenim pravilima kompanije piše da su deca koja nisu u mogućnosti da nose masku izuzeta, dok na vebsajtu aviokompanije piše da su svi putnici koji imaju najmanje dve godine dužni da nose zaštitne maske preko nosa i usta. Uključujući boravak na aerodromu, prijavu, ukrcavanje i sam let radi sprečavanja širenja korona virusa. Takođe avioprevoznik navodi da svi članovi posade nose maske i poštuju pravila kompanije i u letu kada se fizička distanca ne može održati.

Mama je u svojoj objavi na Fejsbuk nalogu navela da je na zvučniku u avionu objavljeno da su deca koja ne mogu da nose maske izuzeta.

Iako je majka govorila da dete ima svega dve godine i da ne može da je natera, posada je bila isključiva. Nisu prihvatili ni majčinu mobu da ostanu u avionu tako što će beba imati cuclu u ustima.

Ostatak putnika stao je na majčinu stranu, uz navode kako majka i njena deca nisu ništa loše učinili.

Izvor: yumama.com