Koji ste tip majke? Veganka ili Instagram mama ili ...

Ljudi se međusobno razlikuju, pa su samim tim i vaspitni stil i odnos s detetom drugačiji kod svakog roditelja. Polazeći od toga da svi načini roditeljstva imaju svoje prednosti i mane, Šivon Frigard, osnivač poznatog sajta o roditeljstvu „ChannelMum.com“ sprovela je detaljno istraživanje na osnovu kog je klasifikovala mame školske dece u sledeće tipove. Saznajte kom pripadate.

Ulepšavanje, foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock
Ulepšavanje, foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock

Instagram mama

Bez obzira na to da li ima jedno ili troje dece, ona je uvek sređena, našminkana i spremna da napravi savršenu fotografiju. Uvek je nasmejana i strpljiva i za svaki dečji ispad ima razumevanje. Zbog toga je vole i drugari njene dece.

Veganka

Ona je dobronamerna i srdačna, a njene zabave i dečji rođendani su bez plastike, jaja, mesa, mleka. Svaku priliku koristi da radoznalu decu informiše o tome zašto ne treba da nose odeću od krzna i vune i zašto treba da budu zaštitnički nastrojeni prema životinjama. Njena deca ne jedu brzu hranu.

Mama u večitoj žurbi

Uznemirena je, pod stresom i stalno negde žuri. Skoro uvek se parkira tik ispred škole, dok deca izleću iz kola sa sendvičem u ruci, zato što nisu stigla na vreme da doručkuju kod kuće. Organizacija joj nije jača strana i često je rasejana. Ima nisku toleranciju na dečje nestašluke.

Izvor: blic.rs