Kako da uredite dom u skladu sa horoskopskim znakom? Za Ovna masivni komadi od drveta, persijski tepisi i kožne fotelje za Bika...

U nastavku saznajte kako da uredite kuću ili stan u skladu za astrologijom.

foto: Photographee.eu/Shutterstock
foto: Photographee.eu/Shutterstock

Ovan

Vatreni Mars vlada Ovnovima pa su upečatljive boje kao što je jarko ružičasta savršene za ovaj znak. Životni prostor Ovnova mora da bude pristupačan, bez suvišnih detalja. Funcionalnost im je na pravom mestu, a zbog usklađivanja s njihovom jakom energijom, preporučuje se prilikom uređenja doma da se koriste intenzivnije boje i upečatljive, masivne komade od drveta.

Bik

Ovaj znak stavlja primat na udobnosti, tako da je krevet najvažniji komad nameštaja i omiljeni deo stana. Vole laganu, mirnu atmosferu i zato im se preporučuju zemljane, boje. Persijski tepisi, slike, duboke kožne sofe i fotografije dobar su izbor za uređenje doma jednog Bika.

Blizanci

Žude za različitošću i često ne mogu da se zadovolje samo jednim specifičnim stilom. Eklektizam vlada njihovim domovima. Zanimljivi detalji, boje lavande i narandžasta su idealni za njih, a pošto im je komunikacija na prvom mestu, neophodan im je moderan i multifunkcionalan nameštaj.

Rak

Ovim znakom vlada Mesec, pa bi Rakovi svoj dom trebalo da ukrase srebrnom, svetloplavom i sjajnom belom bojom. Idelano za njih je da ukrase čitav zid ili kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice, kao i nekim uspomenama iz prošlosti su pun pogodak za svakog Raka.

foto: Photographee.eu/Shutterstock
foto: Photographee.eu/Shutterstock

Lav

Lavovi vole da okupe društvo na formalnim večerama s porculanom, ali i oko kamina pa su im ove zone bitne. Lavovima odgovaraju tople boje i privlačne ih životinjski dezeni, a svoj dom ukrašavaju klasičnim umetničkim delima, afričkim maskama, ali i starinskim fotografijama.

Devica

Znak je najpoznat po redu i disciplinu, što se vidi u njihovim besprekorno urađenim domovima. One će iskoristiti svaki, pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osećaj za estetiku majstori su da od malo naprave mnogo. Vole cveće, umetnine i vintidž komade.

Vaga

Vagama vlada Venera, planeta lepote, pa ovaj horoskopski znak voli elegantan dom ispunjen predivnim predmetima. Ne idu na rasprodaje i ne kupuju često polovne stvari. Dom im liči na umetničku galeriji u kojoj su izloženi originali.
Odgovaraju im svetle, prozračne boje.

Škorpija

Kao vodeni znak, Škorpija vole da je blizu vode, ali ako to nije moguće, preporučuje se da taj element unesu u svoj dom pomoću akvarijuma ili fontane. Za uređenje doma trebalo bi da koriste tamnije boje. Privatnost vam je veoma bitna, pa lične uspomene radije čuvaju u fioci.

Strelac

Ljubitelji putovanja, Strelci često ukrašavaju svoj interijer suvenirima iz različitih zemalja sveta, starinskim kovčezima, tanjirićima, autentičnim predmetima iz zemalja koje su posetili. Sređuju tako dom da im je lako prenosiv, jer im nije problem da se često sele. Vole cveće, školjke, sobe sa mnogo svetlosti.

foto: Photographee.eu/Shutterstock
foto: Photographee.eu/Shutterstock

Jarac

Maslinasto zelena, mornarsko plava i klasična braon su im najdraže boje, ali preporuka je da dodaju u svoj dom sveže cveće ili razigrana umetnička dela kako vaše prostorije ne bi bile pretamne. Tradicija im je bitna, ali i praktičnost koja je jedna od njihovih karakteristika.

Vodolija

Dom im je uređen po brojnim upečatljivim komadima jakih linija i grafičkih dezena, kao i modernim materijalima poput stakla i čelika. Poznati su po svojoj eklektičnoj crti i ne drže se ustaljenih pravila i smernica. Uređuju prostor kako oni misle da bi trebalo i često kombinuju dezene i materijala za koje mnogi misle da se sležu - tufne i pruge, metal i drvo.

Ribe

Ribe vrednuju samoću i dobro bi im došla tiha prostorija za meditaciju ili slušanje muzike.
Smirujuće boje mora, ali i boje poput boje jorgovana ili zelene ističu sanjivu prirodu ovog znaka. Idelano je da u domu imaju mini fontanu, a za njih kuća je mesto za sanjarenje.

Izvor: Superžena