Da li ste znali za ovu DODATNU NAMENU BOKALA SA MERICAMA? Mnogi nisu znali da može da se koristi i za OVO!

Nije tajna da skoro svaka domaćica ima par svojih trikova u kuhinji, isto tako nije tajna da skoro svaka domaćica ima svoju posebnu mericu za doziranje sastojaka.

Izvor: tuzlanski.ba  |  
Ilustracija Foto: David9182/Shutterstock
Ilustracija Foto: David9182/Shutterstock
.

Kod nekih je to staklena ili plastična šoljica ili jednostavno bokal na čijim bočnim stranama stoje tačno iscrtane mere koje služe za olakšano doziranje. Uz pomoć ovakvih predmeta – merica, omogućeno je preciznije praćenje nekih recepata kuliranskih specijaliteta, koji zahtevaju posebno pridržavanje mera u sastojcima.

Uz svoju osnovnu namenu, ovaj predmet krije još jedan korisan trik, koji većina domaćica nikad nije u potpunosti iskoristila. Iako, skoro pa nema žene koja jedan deo dana ne provede u kuhinji i ne napravi neki oblik jela, čini se da nisu sve u potpunosti svesne svih kapaciteta svojih kuhinjskih preparata.

Na TikToku je devojka objavila video u kom otkriva dodatnu funkciju bokala sa mernim jedinicama. Odnosno, preko ručke bokala možete nasuti vodu iz bokala u neku drugu posudu, kao npr. teglicu ili slično, a da pri tom ne prolijete ni kap vode izvan posude u koju nameravate da prebacite vodu.