Bebe rođene u avgustu su posebne: Zar nije dovoljno što kažu da su "rođene pod srećnom zvezdom"?

Letnje vrućine u punom su zamahu, a niko ih ne oseća više nego trudnice kojima je ovaj mesec termin za porođaj. Termin u avgustu sigurno ima svojih izazova, ali i puno prednosti, a bebe rođene u ovom mesecu predodređene su za vedrinu, uostalom, kao i vreme koje im je prethodilo.

Bebac avgustovski, foto: Red pepper / Shutterstock
Bebac avgustovski, foto: Red pepper / Shutterstock
.

Imaće veću porođajnu težinu

Statistički gledano, bebe rođene u sedmom i osmom mesecu imaju veće porođajne težine od beba koje su rođene u drugim godišnjim dobima. Veća porođajna težina povezana je s puno prednosti kratkoročno, ali i dugoročno, stoga je ovo i više nego dobra vest.

Biće viši od svojih vršnjaka kad porastu

Isto istraživanje otkrilo je da letnje bebe takođe odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra da su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

Manje je verovatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u avgustu (ali i julu) imale su značajno manju verovatnoću da razviju bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mesecima. Ponovo, veruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali naučnici ipak ne mogu da dokažu zašto je tačno zabeleženo puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u letnjim mesecima.

Prati ih sreća

Istraživanje sprovedeno 2005. godine otkrilo je da prolećne i letnje bebe, a posebno one rođene u aprilu i avgustu imaju „više sreće“ od beba rođenih između septembra i februara.

Pozitivnije su

Prema istraživanju, bebe koje slave rođendan u letnjim mesecima imaju pozitivniji stav prema životu. To bi moglo biti u vezi sa hipertiomskim temperamentom, odnosno jako pozitivnom stavu koji je povezan s letnjim mesecima.

Izvor: miss7mama.24sata.hr