Tek venčani, a već melanholični?

Kada prođe uzbuđenje oko organizacije svadbe, mnoge neveste su potištene zbog povratka u stvarni život. Zato psiholozi savetuju da preduzmete neke sitne korake koji će vam povratiti energiju.

.

Tek ste se venčali i osećate se pomalo depresivno? Niste jedini - psiholozi potvrđuju da su mnoge neveste potištene u prvom periodu posle svadbe. Razlog je jednostavan: uzbuđenje oko organizacije velikog dana je iščilelo i sada se treba vratiti u stvarni život.

Ali, postoje načini da se izborite sa melanholijom i padom energije. Stručnjaci za početak predlažu da uramite svoju venčanicu, pod uslovom da je na svadbi niste upropastili i da imate jedan slobodan zid u kući koji treba popuniti.

Zatim, pozovite prijatelje na ručak - na ovaj način ponovo ćete imati priliku da planirate neki događaj, a prednost je što će biti manje stresno od venčanja, a uz to ćete proći jeftinije. Ako ste vični pisanju, možete početi da pišete dnevnik o svojoj prvoj godini u braku.

Bilo bi lepo i da pošaljete pisamce svakom gostu i da se zahvalite na poklonu. Da bi vam bilo zanimljivije, uz zahvalnicu možete priložiti i fotografiju na kojoj se sa mužem slikate uz dar.

I na kraju, probajte neki sport, upišite se u školu plesa ili na kurs, jer će vam nove aktivnosti vratiti energiju.

Izvor: novosti