Mama otkrila: Ubacim tenisku lopticu u dečiji bazen i on ostane čist

Evo kako da dečji bazen bude čist, a da ne menjate vodu baš svakog dana!

Treba ga i čistiti, foto: Halfpoint / Shutterstock
Treba ga i čistiti, foto: Halfpoint / Shutterstock
.

Leto je tek pred nama, i dok svako od nas nalazi načine kako da se rashladi, mališani najčešće uživaju kupajući se u bazenčićima na naduvavanje.

Međutim, roditelji znaju da je prava muka održavati ga čistim, jer upadnu i trava i insekti, a i deca unesu prljavštinu na nogama, a nije baš idealno rešenje svakodnevno sipati novu vodu, posebno ako je bazen nešto veći.

Srećom, roditelji koji su smislili kako sebi da olakšaju u ovoj situaciji podelili su to i sa drugima i njihovi saveti su zaista sjajni.

Sve je počelo tako što se jedna mama na društvenim mrežama obratila ostalima, tražeći pomoć: "Bukvalno ne znam koliko puta sam ispraznila bazen i napunila ga jer se voda zaprlja", a evo kakvim trikovima se ostali služe da voda ostane čista.

Posuda za pranje nogu

Jedna mama predložila je da pored bazena stavite ili manji bazen ili neku posudu punu vode, kako bi deca tu oprala noge pre nego što uđu u svoj bazenčić. Tako ćete sprečiti da trava i prašina sa stopala završe u bazenu.

Teniska lopta

Decu u bazene puštamo tek kad je napolju toplo, a zbog boravka na suncu moramo da im nanosimo kremu za sunčanje. I onda se ta krema spere u bazenu i zaprlja vodu...

Ako vam to predstavlja problem, jedna mama je otkrila sjajan trik – teniska loptica može da vam pomogne i upiju sva ulja koja ostanu u vodi.

Ostavite ih da stoje u vodi nekoliko sati nakon korišćenja bazena, onda ih operite i slobodno možete ponovo da ih koristite.

Izvor: mondo