Dom i porodica

Četriti problema u braku koja ne smete da ignorišete

Nijedan brak nije savršen, ali u svakoj zajednici treba raditi na odnosu, te su poštovanje i razumevanje ključni segment opstanka

30.01.2019. - 10:00h

Probleme u bračnoj zajedni treba rešavati razgovorom, ali postoje neki problemi koji su zaista alarmantni.

Osećate se anksiozno u blizini partnera

U vezi bi trebalo da osećate sreću, mir i sigurnost. Ako osećate nemir kada idete kući ili kada ste u blizini svog partnera, to je znak da bi trebalo da razmislite o tome je li vreme za promene.

Usamljeni ste čak i kada ste zajedno

Osećaj usamljenosti dok ste s osobom s kojom ste u vezi, zaista nije prijatna. Razgovor o finansijama uvek se pretvori u svađu.

Finansije su, nakon prevare, jedna od najčešćih razloga razvoda. Ako i vi ne možete ovu temu završiti u miru, verovatno vam preti raskid. Ali svakako pokušajte pronaći način za razgovor.

Osećate se kao terapeut, ne kao bračni partner

Imati osobu na koju se možete uvek osloniti i koja vam je oslonac u svakoj situaciji, jedna je od prednosti veze i braka. Ali ako se radi o određenim psihičkim problemima, krizama ličnosti i sl, vi ne bi trebalo da rešavate ttaj problem već stručnjak. Vi kao partner možete biti podrška, ali ne bi se trebalo zaboraviti i da ste partneri u - vezi.

Ne možete zajedno doneti odluku

Velike životne odluke svakako zahtevaju više analiziranja i dogovaranja, ali možete li zajedno doneti neke lakše odluke? Manje bitne? Ako je i to problem, čini se kako imate većih problema, barem u vašoj vezi.

Izvor: stil / vecernji.hr