Jedan sastojak iz kuhinje sačuvaće vam karmin, cveće, kolače, a skinuće i fleke!

Šećer nije samo zaslađivač hrane, može da posluži i za održavaće cveća u vazi, uklanjanje masnoće na mlinu za kafu, za odličan piling ili za postojanost ruža za usne

.

Šećer može da bude vrlo koristan, ne samo za zaslađivanje u domaćinstvu. Kada nanesete ruž na usne, stavite i malo šećera, pa ga poližite posle nekoliko minuta! Ruž će biti postojan i nećete morati često da ga popravljate. Kada šećer pomešate sa maslinovim, bademovim ili jojobinim uljem, dobićete odličan piling.

Cveće će duže da traje ako u vazu sipate 3 kašike šećera, 2 kašike belog sirćeta i malo tople vode. Sladak rastvor hrani stabljike, a sirće sprečava stvaranje bakterija.

Takođe, šećer može da ukloni i masnoću koja se skuplja na untrašnjosti mlina za kafu. Sipajte 1/4 šoljice i uključite mlin 2,3 minuta. Istresite i očistite sunđerom.

Kolači i torte u hermetički zatvorenoj posudi, ostaće duže sveži ako pored njih stavite i nekoliko kockica šećera. Isto važi i za sir, na taj način se sprečava da se ubuđa.

Izvor: Novosti