Naša astrološkinja, Olga Savić, kaže da je pred nama zanimljiv neki mesec...

OVAN

Ljubav

Porodični segment i dom, ukućani - donose višak energije, laku povredljivost i preemotivnost koja se očas posla može okrenuti u nestrpljivost i nervozu – pa će samim tim Ovnovi koji su u braku ili žive sa partnerom imati izazovniji mesec pred sobom. naročito su osetljivi dani oko punog Meseca, ali i oko pomračenja Sunca u vašem znaku. Treba kontrolisati impulsivnost i truditi se da sa partnerom imate dobru komunikaciju – ne ostavljajte bolne teme ili one koje se ponavljaju „za sutra“ – rešavajte ih odmah. Sa druge strane gledano – parovi koji su u dužim i ozbiljnijim vezama mogu se odlučiti za podizanje odnosa na viši nivo – naročito u drugom delu aprila. Slobodni Ovnovi – talasi sentimentalnosti mogu pokrenuti kontakte sa prošlošću. Drugi deo aprila naklonjen je novim emotivnim počecima.

Posao

Ne uplićite se u finansijske „kombinacije, posebno u prvom delu meseca. Drugi deo aprila može biti sa pojačanim troškovima ili kašnjenjem priliva. Potreba za dokazivanjem i promenama je jaka, vaše ambicije su trenutno na vrhuncu i „grabićete“ za svakom poslovnom prilikom koja vam se ukaže. Neki od vas mogu napraviti ozbiljne pomake i prihvatiti poslove koji zahtevaju ozbiljnost i odgovornost. Dobro će proći Ovnovi koji se bave privatnim poslovima – ideje su vam dobre, bacite se na realizaciju.

Zdravlje

Povremeni energetski padovi. Trudite se da pronađete dovoljno vremena za odmor i opuštanje. Pojačanu nervozu balansirajte kroz fizičku aktivnost.

BIK

Ljubav

April nije emotivno loš onima koji su zauzeti. Ok, periodično ćete imati izražene brige, nesigurnost – što ne mora da se vezuje za partnerski odnos u kojem ste, već može da bude vezano za porodicu ili finansijski segment – ali ćete kroz kontakt i razgovore sa partnerom dolaziti do stabilnosti i mira. U periodu oko pomračenja Sunca budite obazriviji da ne napravite jaču svađu zbog nestrpljivosti ili preterane emotivnosti. Na ove dane takođe skrećemo pažnju onim Bikovima koji imaju tajne – one mogu izaći na svetlost dana i doneti vam jake nemire. Slobodni – lako ste zaljubljivi u ovom mesecu, željni pažnje, emocija, dodira. Mnoštvo novih kontakata i zabavnih dešavanja koja vas inspirišu vas očekuje, a posebno u drugom delu aprila – i poneki „stari“ znanac može doći u vašu blizinu.

Posao

Finansije, koje su vam često zadavale glavobolju – počeće da se popravljaju tokom aprila, a u drugom delu meseca možete zatvoriti dugovanja i obaveze koje vučete ko zna od kada, kao i naplatiti neka zaostala potraživanja. Tenzija u poslovnom sektoru biće prisutna u danima oko mladog Meseca, a u danima oko pomračenja Sunca možete posebno burno odreagovati na nešto što vi doživljavate kao provokaciju. No, kada izuzmemo ove momente – pred vama je prilično uspešan i aktivan mesec.

Zdravlje

Nešto više ćete morati da vodite računa o ishrani a bilo bi dobro da se više fizički aktivirate – prijaće vam, posebno šetnje u prirodi. Pojačan stres povremeno i mogući problemi sa spavanjem.

BLIZANCI

Ljubav

Slobodni Blizanci su uglavnom pod uplivom dobre energije tokom aprila. Ono što biste svakako trebali da izbegavate jesu ulasci u tajne emotivne priče koje su aktuelne tokom prve dekade meseca (nove osobe) ali i od poslednje dekade aprila (tajne veze koje su prekinute i koje se sada mogu obnoviti). Venera ulazi u vaš znak početkom druge dekade meseca i njena energija vam donosi optimizam, lagodnost, dobro raspoloženje, uživanje i naravno – mnogo flertovanja. Drugi deo aprila je više nego povoljan za početke stabilnih emotivnih odnosa koji mogu potrajati. Što se tiče zauzetih – uglavnom će između vas dvoje postojati pozitivna energija i raspoloženje. Povremene talase zabrinutosti koje vam mogu donositi porodični odnosi i finansije –biće lakše prevazići uz podršku i razumevanje od strane voljene osobe.

Posao

Mars u polju finansija govori o tome da ćete u ovaj segment ulagati najviše energije tokom aprila. Do polovine meseca uglavnom nećete biti zadovoljni svojim učinkom, ali u drugom delu – stvari će već krenuti na bolje. Generalno – ovo nije period sa velikim promenama kroz poslovni segment – uglavnom ćete odrađivati dnevne obaveze i razmišljati o tome šta biste mogli da promenite i popravite. Drugi deo meseca je povoljan za komunikaciju i pregovore – i sa novim, ali i sa starim poslovnim partnerima.

Zdravlje

Češće tegobe mogu imati hronični bolesnici. Polovinom meseca moguć je hormonski disbalans i manji respiratorni problemi – grlo je posebno osetljivo. Pokušajte da promenite nešto u načinu ishrane.

RAK

Ljubav

Imaćete višak energije a manjak strpljenja, gromke emocije a laku povredljivost, nežno srce a oštar jezik.....pa, prilično nezgodna kombinacija, jel da? Iskreno se nadam da će vaš partner umeti na pravi način da ceni ono što ima pored sebe....jer, ukoliko to ne bude tako – suočiće se sa goropadnim delom vaše naravi koji sada tako lako izlazi na površinu. Suštinski, nije loš period za vaše emotivne relacije – samo je bitno da vam partner ne stane na žulj....a vi višak energije koristite na fizičku aktivnost, na akcije u domu....i u spavaćoj sobi, naravno. Slobodni Rakovi – Mars vlada vašim poljem ljubavi i boraviće u vašem znaku tokom celog aprila. Udvarača će svakako biti, ali ne treba se zaletati u emotivne veze...dajte sebi vremena da shvatite šta zaista želite. Bićete malkicko opterećeni prošlošću.

Posao

Poslovno – jeste vreme da se angažujete i da pravite promene. Stoji da će vam se neke mogućnosti otvoriti same od sebe – bilo da je u pitanju promena radnog mesta ili unapređenje, finansijski bonus – ali ako želite da ostvarite planove koji su vam dugo u mislima – sada jeste trenutak za akciju. Povoljnosti vezane za inostranstvo ili saradnje sa stranim firmama. Po pitanju finansija – i zadovoljni ste i niste. Prilivi su se ili popravili ili pak redovnije dolaze, ali sa troškovima još uvek ne uspevate da izađete na kraj.

Zdravlje

Čuvajte stomak, naročito želudac. Ovo je period kada jeste važno kako se hranite, ali je još važnije – koliko „jedete“ sebe stresom. Moguće su i povrede.

LAV

Ljubav

Prva polovina aprila će zauzetim Lavovima uglavnom doneti dobro raspoloženje i istovremeno skladan i aktivan odnos sa voljenom osobom. Može vam malo smetati što je partner previše okrenut porodici, poslovnom i finansijskom segmentu – ali ćete manjak zajedničkog vremena uspevati da prevaziđete. Ulaskom u drugi deo aprila – atmosfera se kod vas menja – vi postajete neraspoloženiji, osetljiviji a mogu da se pojave i sumnje i ljubomora koji mogu eskalirati kroz prilično snažnu raspravu u trećoj dekadi meseca. Što se tiče slobodnih – moguće su ljubavi kroz poslovni segment i preko društvenih mreža. Takođe – putovanja, kursevi, seminari – mogu biti sektori gde se upoznaju osobe koje su vam intrigantne i instant privlačne. Neki od vas u drugom delu aprila mogu ući u tajnu vezu preko posla.

Posao

Finansijski segment je mesto na koje biste trebali da obratite više pažnje – poslednja nedelja meseca je dobar trenutak da tražite povišicu, naplatite zaostalo potraživanje ili da vam dužnici vrate pare. Takođe, odnos sa kolegama može biti povremeno napet ili ćete pak biti prinuđeni da ispravljate njihove greške. Ukoliko želite da napravite neke promene – dobar je period do polovine meseca, kao i poslednjih nedelju dana aprila. Neko vam može ponuditi šansu koja vam je ranije „iskliznula“ iz ruku.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija. Eventualno su mogući problemi sa spavanjem i povremeni talasi anksioznosti, pogotovo u drugom delu meseca.

DEVICA

Ljubav

Sporadični problemi pratiće zauzete Device tokom aprila. Biće tu po koja nesuglasica oko finansija ili zajedničkih troškova, oko odnosa prema deci i njihovom vaspitanju, a povremeno se mogu provući i talasi sumnje, pogotovo ako se neke situacije kod voljene osobe koje su već ranije dovodile do napetosti u odnosu – budu ponavljale. Vas dvoje niste na istim talasnim dužinama tokom aprila – i baš iz tog razloga bi trebalo da provodite više vremena u aktivnostima koje vas spajaju i koje vam oboma prijaju. Slobodne Device – moguć je susret ili kontakt sa osobom iz prošlosti, pogotovo u drugom delu aprila. Razgovor može inicirati novi početak. Takođe – dosta druženja, novih poznanstava, osoba koje su drugačije i zanimljive. Ne treba žuriti u vezu, već dozvoliti da se opušteno upoznajete i približavate.

Posao

Bavljenje papirološkim pitanjima je nešto što vas očekuje u drugom delu meseca. Takođe, zbog retrogradnosti Merkura koji je vaš vladar – posebnu pažnju obratite na eventualne propuste i greške na poslu. Iako je sve ispravljivo i rešivo – oduzeće vam dosta energije. Početkom druge dekade aprila – moguće je pojačano nezadovoljstvo zbog komplikovanih zahteva jednog od saradnika. Generalno gledano – april vam je nešto usporeniji, a moguće je da ćete neke planove i prolongirati.

Zdravlje

Mesec u kojem je potrebno da posvetite više pažnje sebi. Mogući su padovi energije i pojačan umor. Više obratite pažnju na ishranu i trudite se da boravite češće u prirodi.

VAGA

Ljubav

Iz krajnosti u krajnost – ljubavni život i odnos sa partnerom će biti prilično raznolik kod zauzetih. Nestabilne veze će doći do svojih krajnjih granica i postojaće dva okidača za dešavanja – prvi sa punim Mesecom u vašem znaku i drugi – sa pomračenjem Sunca u partnerskom polju. Stabilni odnosi će imati par iskušenja, ali će ovo uspešno prevazići i nastaviti dalje, obogaćeni za jedno novo iskustvo. Pojedini parovi se baš tokom ovog meseca mogu odlučiti za značajne korake, ozvaničenje odnosa ili početak zajedničkog života. Što se tiče slobodnih – itekako postoji šansa za ulazak u novu ljubavnu priču sa osobom koja će vas „zabljesnuti“ i izbrisati senke prošlosti. Slobodne Vage u drugom delu meseca ulaze u izuzetno pozitivnu fazu koja će vam doneti mnogo uzbuđenja, dobrih momenata i flertovanja.

Posao

Prva polovina aprila vam je nešto zahtevnija – izraženiji je pritisak na vas, a moguće su i promene koje vam neće odgovarati. Baš sredinom meseca možete biti posebno opterećeni i postojaće nerazumevanje između kolega i saradnika i vas. Drugi deo aprila je jednostavniji – vi ste u svojoj energiji, nastupate sa dosta samopouzdanja u dogovorima i poslovna putovanja koja tada obavite biće dosta uspešna. Finansije se u ovom periodu popravljaju i lakše ćete izlaziti na kraj sa troškovima i dugovanjima.

Zdravlje

Grlo i respiratorni organi će biti osetljivi tokom celog aprila. U prvom delu meseca moguće je i mentalno i fizičko iscrpljivanje.

ŠKORPIJA

Ljubav

Slobodne Škorpije će biti prilično sentimentalne tokom aprila i mogu biti na velikom iskušenju da ponovo aktiviraju kontakt sa nekim od bivših partnera. Slučajni susret može probuditi stare emocije i želje i dovesti vas na korak do novog/starog početka. Što se novih osoba u vašem životu tiče – i to je itekako moguće – samo bi bilo dobro da ta osoba bude slobodna, jer bićete skloni i ulasku u tajne ljubavne veze. Poslednji dani meseca mogu itekako uzburkati vaša osećanja. Zauzete Škorpije – iako će odnos sa voljenom osobom uglavnom funkcionisati – biće trenutaka kada će vaše reakcije biti burne, kada ćete biti lako povredljivi i skloni da kažete i ono što ne mislite. Posebno možete naprasno odreagovati ukoliko vas neki postupci partnera navedu da postanete sumnjičavi, ljubomorni i posesivni.

Posao

Zahtevan i ispunjen aktivnostima poslovni mesec je pred vama. Sve će se odvijati prilično brzo, naročito u prvoj polovini meseca, a početkom treće dekade vas očekuje i aktiviranje neke velike promene – iznenadne poslovne ponude, početka novog radnog angažmana ili pak dobijanje projekta koji se vezuje za inostranstvo. Drugi deo meseca je finansijski isplativiji po vas, mada u tom periodu možete imati sporost u odvijanju onoga što želite, lošiju komunikaciju sa saradnicima ili administrativne teškoće.

Zdravlje

Zdravstveni segment nije sjajan. Nešto slabiji imunitet, jača iscrpljenost i stres. Pokušajte da pronađete dovoljno vremena za sebe – za dobru ishranu,kvalitetan odmor i san, ali i za fizičku aktivnost.

STRELAC

Ljubav

Slobodni pripadnici ovog znaka će uglavnom biti u dobroj energiji tokom aprila – pokrenuli ste se, aktivirali, želite promene i uživanje, druženje i kontakte sa zanimljivim ljudima koji vam donose dobro raspoloženje. Trenutno ste više za igrarije nego za ozbiljne emotivne teme. No, baš polovinom meseca može vam se dogoditi jače emotivno iskušenje – ili potreba da sa bivšim partnerom obnovite odnos....ili pak želja da uđete u tajnu vezu sa zauzetom osobom. Savet bi bio da preskočite i jedno i drugo....i sačekate maj mesec. Zauzeti Strelčevi – i vaša i partnerova raspoloženja će varirati tokom aprila tako da ćete imati i one divne i opuštene momente, ali i one u kojima donosite težinu jedno drugom. Pokušajte da razrešavate nesporazume odmah, ne ostavljajte da se negativna energija gomila u vama.

Posao

Poslovno, ovo nije jednostavan period za vas. Mart vam je doneo dosta obaveza i naporno funkcionisanje sa saradnicima, a sada će se tokom aprila ta energija samo uduplati. Od vas će se u prvom delu meseca očekivati da radite šest stvari odjednom, a drugi deo aprila je protkan mnogobrojnim greškama i zastojima – i tuđim i vašim, koje ćete morati da rešavate u hodu. U pojedinim momentima možete biti na ivici živaca i samo će vas vaš prirodni entuzijazam odvraćati od impulsivnih odluka.

Zdravlje

Problemi koje ste zanemarili ili hronične tegobe mogu postati aktuelni u drugom delu meseca. Dobar je trenutak da promenite navike i pojačate svoj imunitet.

JARAC

Ljubav

Dešavanja u porodičnom i poslovnom segmentu mogu zatalasati mir koji trenutno postoji u vašim emotivnim relacijama – i to u danima oko punog Meseca i pomračenja Sunca. Iako je Mars u partnerskom polju u solidnom aspektu sa vašim vladarom Saturnom – ipak je ovo neki vid emotivnog pritiska od strane voljene osobe na vas. Bar za sada, vi ćete pod tim pritiscima popuštati, sve zarad očuvanja stabilnosti odnosa. U dužim emotivnim vezama – partner će želeti da pokrene ozbiljne teme vezane za budućnost vašeg odnosa – očigledno je došao trenutak da se nešto promeni. Slobodni – nemate loše predispozicije da pokrenete nove emotivne priče. No, neki od vas će biti iznenađeni pojačanom aktivnošću od strane bivših emotivnih partnera, pogotovo u drugom delu aprila.

Posao

Vrlo ste posvećeni i usmereni na svoje ciljeve, pogotovo ako na nekima od njih radite već duže vreme unazad. Želite i spremni ste da se dokazujete. Mnogo toga će vam ići na ruku, naročito u prvom delu aprila kada će i potencijalni problemi biti rešavani vrlo energično i efikasno sa vaše strane. Drugi deo meseca može doneti zastoje baš po onim pitanjima koja su vam najvažnija kao i promenljivu komunikaciju sa saradnicima. Sa nešto više truda – i ovo je rešivo. Finansije uglavnom dosta stabilno.

Zdravlje

Zdravstveni segment je prilično povoljan tokom ovog meseca. Sada je trenutak da se fizički aktivirate, pogotovo ako ste na dnevnoj bazi pod pojačanom dozom stresa.

VODOLIJA

Ljubav

Postojaće prepreke tokom ovog meseca koje ćete partner i vi ipak nekako prevazilaziti i truditi se da održite dobar nivo komunikacije i razumevanja. Biće povremeno teško uklopiti i vaše i obaveze druge strane – a to može dovoditi do nervoze, najpre kod vas –jer u tim momentima možete smatrati da partner ne pokazuje dovoljno posvećenosti. Posebno su turbulentni dani oko pomračenja Sunca kada može doći do napetije rasprave a vi biti posebno nestrpljivi i impulsivni. No, sve su ovo kratkotrajne bure koje neće u većoj meri uticati na vaš odnos. Slobodne Vodolije – solidan emotivni period kada će nove osobe češće i lakše pronalaziti put do vas. Venera u vašem polju uživanja, ljubavi i zabave svakako će vam od polovine meseca doneti pregršt lepih momenata i dešavanja koja će vam prijati.

Posao

Prisustvo Marsa u sektoru koji se vezuje za poslovnu svakodnevicu, odgovornost i odnose sa saradnicima i nije neka lepota – od vas će se očekivati puno a nećete imati niti dovoljno energije niti živaca. Još kada Merkur krene retrogradnim hodom u drugom delu meseca pa se sve dodatno zakomplikuje i počne da se razvlači – itekako će vam biti potrebno strpljenje da izgurate sve svoje obaveze na pravi način, kao i do sada. Suočićete se vi više nego uspešno sa svim otežanjima, ali će vas ovaj mesec umoriti.

Zdravlje

Potrebno je da više obratite pažnju i na svoje fizičko, ali i na mentalno zdravlje. Menjajte ono što je potrebno i pronađite način da izbacite napetost i stres iz sebe.

RIBE

Ljubav

Zauzete Ribe će morati da porade ozbiljnije na komunikaciji sa voljenom osobom, posebno u drugom delu meseca. Neke situacije će se ponavljati, što će činiti da se partner vraća na stare teme koje očigledno niste rešili u nekom od prethodnih pokušaja. Ne izbegavajte teme koje su vama neprijatne, već se trudite da ih sada razrešite na pravi način. Oni koji su u braku – moguće je da ćete više morati da se bavite decom ili imati pojačane brige i troškove oko njih. Slobodne Ribe – mogu se probuditi kod vas razmišljanja o prošlosti, činiti vas osetljivim i sentimentalnim, pa čak i doneti pokušaj kontakta sa nekim od bivših partnera. No, i nova dešavanja mogu zaživeti, posebno u prvoj polovini aprila, kao i pred kraj meseca. Zanimljive osobe su oko vas, a i društvene mreže mogu doneti interesantna dešavanja.

Posao

Vrlo ste aktivni i kao da vam ovaj mesec ne dozvoljava da se odmorite i predahnete. Situacije vas dodatno ubrzavaju, što će posebno biti naglašeno u prvom delu aprila. Drugi deo meseca donosi povremeno osećaj da po nekim pitanjima tapkate u mestu ili da ste se po nekim stavkama „zaglavili“ i nikako da se pokrenete i pronađete izlaz. Ovo su prolazna dešavanja koja će vas samo mentalno umoriti, ali ćete ih više nego uspešno obaviti. Po pitanju finansija ovo će biti uspešan period za vas.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe su prolaznog karaktera. Ipak, nemojte suviše forsirati sebe i trošiti svoju energiju do krajnjih granica.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.