Horoskop određuje i koju muziku volite: Ovan rok i haus, Škorpija pop i klasiku

Vaš muzički ukus ne zavisi samo od znaka i podznaka u kojem ste rođeni, već i od pozicija Meseca i Venere koji u astrologiji, između ostalog, simbolizuju inspiraciju, maštu, umetnost i muziku.

OVAN - Iako voli hard rok i tehno, strastveni Ovan je i veliki ljubitelj klasične muzike. Pošto uživa da diriguje, obožava koncerte u izvođenju velikih simfonijskih orkestara, a od kompozitora voli Baha, Debisija i Borodina.
Ume Ovan da "diriguje" i u kafani gde kiti muziku i naručuje omiljene pesme, dok načisto ne iznuri muzikante.

BIK - Hedonistički Bik voli etno muziku, trubače, a srce mu zaigra i kad sluša sevdalinke i starogradske pesme. Okuplja muziku oko svog stola i ne da im da idu, naručuje pesme i čašćava svirače, a neretko uzima mikrofon u ruke, kako bi zapevao svoju omiljenu pesmu. Za njega je trbušni ples pravi muzičko scenski doživljaj u kojem uživa, jer voli i orijentalni zvuk.

BLIZANCI - Blizanci, uglavnom vole sve što je novo, moderan ritam, pop i rok muziku, rejv, haus i tehno, a u društvu umeju da bude neodoljivi, jer znaju odlično da imitiraju, pevaju, igraju i zabavljaju druge. Blizanci su i ljubitelji jednog od najpopularnijih dela Bendžamina Britna, dečje opere "Mali dimničar" i baleta "Žar ptica" Igora Stravinskog.

RAK - Rak uživa u evergrin muzici i autentičnom izvornom narodnom melosu, jer mu prija opuštanje uz čašicu razgovora sa prijateljima, kad može i da zapeva i da zaigra, i tako do ranih jutarnjih sati. Ume Raku srce da zaigra uz "jecaje" violine, baš kao i dok sluša violinski koncert, pa su njegovi omiljeni kompozitori Čajkovski, Mocart, Mendelson, Betoven i Brams.

LAV - Lav voli svaku vrstu muzike koja mu omogućava da isprazni svoju ogromnu energiju, i to najčešće kroz ples ili đuskanje. I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u njega, kad je on na svom tronu - plesnom podijumu. Voli, takođe, hard rok, tehno, ali i domaće pop balade, a Betoven je njegov omiljeni kompozitor.

DEVICA - Devica obožava filmsku muziku i balade, a od kompozitora voli Šopena. Njeno raspoloženje u veselom društvu, uz svirače u njenoj omiljenoj kafani raste pogotovo, od onog trenutka kad svi drugi već malo posustanu – tad ona stupa na scenu i uz zvuke tambure i bećarce podiže nivo raspoloženja. Nešto se tad u njoj budi, pa često zaigra i na šanku ili stolu, svejedno, važno da je veselo.

VAGA - Čim uđe u kuću, pali radio, samo da se muzika ori na sve strane, ali ona sentiš, uglavnom romantična, jer Vaga voli pop i balade. Uživa i u klasičnoj muzici, pogotovo bečkim koncertima, a omiljeni kompozitori su joj Čajkovski i Mocart. Otmena i suzdržana, Vaga rado posećuje splavove gde postaje razuzdana, kiti muzikante i ne da im se odmaknu od njenog stola.

ŠKORPIJA - Strastvena i bučna, Škorpija ume totalno da se opusti u boemskoj atmosferi svog omiljenog restorana, kao što, onako elegantna i magnetična ume da uživa u zvuku orgulja i horskom pevanju. Voli instrumentalnu muziku, ali i pop, a od kompozitora Šumana, Betovena i Mokranjca.

STRELAC - Strelac voli ritam koji podseća na muziku Dalekog Istoka, plesove afričkih plemena, uzbuđuje ga zvuk bubnja, ali i tehno muzika. Iako je Betoven negov omiljeni kompozitor, inače rođen u znaku Strelca, ne beži Strelac ni od kafanske muzike, ali neke u restoranu u centralnoj gradskoj zoni gde dolaze poznate «face».

JARAC - Mada, naizgled uzdržan i rezervisan Jarac ume da se opusti u pravom kafanskom ambijentu uz crno vino i dobru muziku, gde će i da zaigra i zapeva sa zadovoljstvom, ipak je klasika «zakon» za Jarca. Zato on voli klavirske koncerte, ali i duete, a od kompozitora Šopena, Debisija i Rahmanjina.

VODOLIJA - Ona spava danju, a luduje noću, jer najviše voli disko ritam, pa vlasnici diskoteka, splavova i klubova mogu biti zahvalni Vodolijama koje često umeju da osvanu u njihovim objektima. Međutim, kontroverzna i nepredvidiva Vodolija voli i vizantijsku muziku, orgulje, gitaru i Mocarta – kompozitora rođenog u njenom znaku.

RIBA - Baš nju briga koliko je sati, kad joj je tako lepo, kao u nekom drugom svetu, jer Ribe vole da sanjaju, zamišljaju i maštaju. Opera i balet su kao izmišljeni za senzualne i romantične Ribe, pa one vole Verdija, Pučinija, Šopena, Gluka ('Orfej i Euridika') i Manuela de Falju (balet 'Ljubav čarobnjaka' i 'Trorogi šešir'), kompozicije za klavir i orkestar ('Noć u španskim vrtovima').

Izvor: konopljanews.net