Astro

Večeras je poslednji pun Mesec: Uradite OVO da bi vam 2016. bila puna PARA I SEKSA!

To će biti poslednji pun Mesec u ovoj godini, a naziva se još i Hrastov i Hladni mesec. Pored toga, pošto je u pitanju poslednji pun Mesec u godini, naziva se i Duga mesečeva noć.
25.12.2015. - 12:12h

Prilika da na Božić vidite i pun Mesec je prava retkost, a upravo će se to dogoditi ove godine - 25. decembra, na katolički Božić, pun Mesec obasjaće našu planetu.

To će biti poslednji pun Mesec u ovoj godini, a naziva se još i Hrastov i Hladni mesec. Pored toga, pošto je u pitanju poslednji pun Mesec u godini, naziva se i Duga mesečeva noć.

Fenomen je poslednji put je zabeležen 1977. godine, i neće se ponoviti sve do 2034. godine, bar tako tvrdi NASA. Zato iskoristite priliku i uživajte u pojavi.

Budući da je pun Mesec period kada Mesec odašilje najviše energije, to je idealno veče za meditaciju.

Pošaljite malo dobre energije, oproštaja i dobrote prijateljima, porodici, kolegama, strancima, pa čak i neprijateljima.

Pošaljite i malo mirne energije u zemlje zahvaćene ratom, i gladnim srcima..

Postoji još jedna stvar zbog koje će ovaj pun Mesec biti poseban - naime, Božićni Mesec pojaviće se već sa prvim sumrakom i sijaće punim sjajem čak i određeno vreme nakon izlaska Sunca.

Verovanja za pun Mesec

Potomstvo

Veruje se da su deca rođena u noći punog Meseca vrlo zdrava i jaka, ali i da se žene u tim noćima porađaju mnogo lakše i brže.

Izbegnite svađe

Tokom punog Meseca izbegavajte nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače.

Ozdravljenje

Ako ste bolesni, nemojte gledati u pun Mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Ljubav i seks

U fazi rastućeg Meseca, brže se zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Meseca idealna za zavođenje i seks. Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.

Izvor: Dnevno.rs