Siniša Mali za PRVU: Hoćemo da za EXPO imamo leteći taksi! (VIDEO)

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je u jutarnjem programu na TV Prva gde je govorio o aktuelnim ekonomskim temama u Srbiji.

Izvor: Prva/B92.net  |  
Foto: Printscreen/ Prva TV
Foto: Printscreen/ Prva TV
.

"Poseta Francuskoj je izuzetno važna. Videli ste koliko sa poštovanjem se poneo predsednik Makron i cela Francuska prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji. Ekonomija je bila jedna od najvažnijih tema. Dobili smo pohvalne reči za sve ono što je Srbija uradila. To nama otvara vrata za još brži razvoj. U Francuskoj smo razgovarali sa najbitnijim privrednicima. Pričali smo o električnoj energiji kao i o nabavci rafala", rekao je Mali.

"Imamo nikada veće devizne rezerve, nikada stabilniji kurs, inflaciju držimo pod kontrolom", dodao je ministar.

Mali je izjavio da se očekuje da će 1. maja biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona u Surčinu.

On je govoreći o tome za koga će biti posla na prvom raspisanom tenderu za poslove na izgradnji objekata za EXPO 2027. rekao da će u taj projekat moći da se uključe sve domaće firme, inženjeri, građevinske firme, projektanti, svi koji žele da rade.

"Mi ćemo samo u pripremnim radovima imati 4,5 miliona kubnih metara peska koje ćemo nasuti, skoro milion kubnih metara kamena. To su ogromne stvari i očekujem 1. maja, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, postavljanje kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog stadiona", rekao je on za TV Prva.

Dodao je da se rokovi poštuju i da se čak ide pet do 10 dana ispred roka.

On je podsetio da je imao sastanak vezan za leteći taksi.

"Hoćemo da za Ekspo imamo leteći taksi. Hoćemo bukvalno da promenimo način na koji Srbija izgleda i kako se ponaša. To su nove tehnologije, inovacije... To je sve kvantni skok u budućnost", istakao je Mali.

"Plate nam rastu. Nakon poslednjeg sukoba cena nafte ide na gore. Kada je cena rasla i bila na rekordnom nivou prošle godine, Srbija je održala cenu na normalnom nivou. Čuvamo standard građana i to ćemo da nastavimo da radimo", rekao je Mali.