“Policija radi na utvrđivanju činjenica da li je stvarno nestalo tih 20 škorpiona ili su oni isporučeni pa je došlo do greške prilikom evidentiranja. Istraga će utvrditi šta je u pitanju”, rekao je Veljović u Užicu gde je boravio povodom obeležavanja Dana grada.

Iz magacina na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu sinoć je nestala određena količina automatskog naoružanja, saznaje Tanjug.

Automatsko oružje je nestalo iz magacina u bescarinskom prostoru, a bilo je namenjeno izvozu.

Kako prenosi "Blic", nestala su dva sanduka sa 20 "škorpiona".
"Škoprioni" su vlasništvo firme "Zastava oružje" koje je firma "Jugoimport SDPR" kao komisionar trebalo da izveze u inostranstvo, pošto je "Zastavin" kupac nedavno odustao od posla, navodi se na sajtu tog lista i dodaje da se u magacinu u bescarinskoj zoni nalazilo više od 2.000 komada oružja.

Prema informacijama lista, istraga je započeta juče oko 19 časova kad su na aerodromu otvorili magacin i videli da u njemu nema uskladištenog oružja.

Uviđaj su obavili osmo i drugo odeljenje beogradske policije, u prisustvu tužioca, koji su popisali serijske brojeve oruzjza koje nedostaje i uzeli snimke nadzornih kamera u cilju razjašnjenja okolnosti pod kojima je došlo do ovog skandala.

Izvor: Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.