Haos u Rusiji: Pucano na FSB

U predgrađu grada Naljčika, specijalne snage Rusije blokirale militante umešane u terorističke aktivnosti, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

Izvor: Novosti  |  
Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

"Tokom sprovođenja operativne potrage u Kabardino-Balkarskoj Republici od strane organa bezbednosti, dobijene su informacije o tome gde se nalaze naoružana lica koja su učestvovala u terorističkim aktivnostima. Večeras su ih specijalne snage FSB blokirale na teritoriji okruga Naljčik", navodi se u saopštenju koje je prenela agencija RIA Novosti.

Da bi se obezbedila bezbednost građana na području gde su militanti pronađeni, uveden je pravni režim CTO.

"U odgovoru na ponudu da polože oružje i predaju se vlastima, militanti su otvorili vatru na policajce. Koordinaciju aktivnosti snaga za sprovođenje zakona obezbeđuje operativni štab NAC-a", dodaje se.

U saopštenju operativnog štaba se navodi i da se po odluci Federalne službe bezbednosti od 05.12 časova po lokalnom vremenu danas uvodi pravni režim protivterorističke operacije na ovom delu teritorije Kabardino-Balkarske Republike, prenosi RIA Novosti.

Precizira se da će zbog sprovođenja protivterorističke operacije, do daljnjeg, na navedenoj teritoriji "biti na snazi niz posebnih mera i privremenih ograničenja".