Info

NOVI REKORD! Situacija sve teža, sve više ljudi na respiratorima, ŠESTORO UMRLO

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.450 osoba, pozitivno je 1.384, dok je nažalost preminulo šest osoba.

29.10.2020. - 14:57h
najnovija vest
najnovija vestfoto: Prva.rs

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 44 pacijenata, pet više nego juče.

Juče smo ponovo oborili crni rekord - sa 341 koliko smo imali u ponedeljak, u utorak smo "skočili" na čak 1.053 zaraženih za 24 časa,a juče na čak 1.328! Na respiratoru je juče bilo 39 pacijenata, a broj hospitalizovanih se popeo na 946, što znači da je, kada se uporedi sa presekom za dan ranije, za 24 časa novh 123 pacijenata je smešteno u bolnice.

Član Kriznog štaba dr Srđa Janković rekao je da ne može tako lako da se prate kontakti zaraženih "jer ih ima previše", a epidemiologa tek nešto više od stotinak u celoj zemlji. On je rakao i da smo tek na početku trećeg talasa i da se epidemija ubrzava.

Dr Predrag Kon rekao je jutros da je industrija zabave ključni problem, kao i da imamo "upliv" virusa u školama i vrtićima, piše Blic.