Info

CRNI REKORD: Broj zaraženih u Srbiji "prešišao" 1.000! Preminulo pet osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.430 osoba, pozitivno je 1.053, dok je nažalost preminulo pet lica.

27.10.2020. - 15:00h
NAJNOVIJA VEST
NAJNOVIJA VESTfoto: Prva.rs

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 38 pacijenata.

Podsetimo, pre dva dana smo imali 26 osoba na respiratorima, dakle povećanje je juče bilo od čak 50 odsto! Takođe, juče je još jedna brojka bila zabrinjavajuća - u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na kovid-19 testu. Na bolničkom lečenju juče smo tako imlai 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih - 341, ali to je očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira, i predstavlja zatišje pred buru.

Od jutros stižu dramatična upozorenja stručnjaka - da ćemo danas imati nikad više zaraženih od počekta epidemije, a sve sve više priča i o novim merama - skraćenja rada ugostiteljskih objekata i obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, prenosi Blic.