Info

Vanredna situacija se širi Srbijom, velika šteta

Jaka kiša padala je u Mladenovcu, Ljigu i Aranđelovcu. Vanredna situacija je uvedena u Ljigu i Aranđelovcu, javljaju Tanjug i RTS.
07.07.2018. - 13:53h

Jako nevreme praćeno oljunim vetrom i gradom zahvatilo je oko ponoći opštinu Aranđelovac u kojoj je uvedena vanredna situacija, javlja dopisnik RTS-a.

Najviše je stradao centar Aranđelovca, bujični potoci i reka Kubršnica poplavili su stambene i poslovne objekte, oštećene su saobraćajnice, bujica je nosila i putničke automobile.

Od udara groma na Bukulji su oštećeni antenski stubovi, u selu Kopljari došlo je do velikog odrona, zbog velike količine vode narednih dana mogu da prorade klizište.

Komunalne ekipe su na terenu, otklanjaju štetu, pomažu meštani i privrednici.

Usled padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno Kačerski kraj gde su i pre 15 dana bile poplave.

"Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na celoj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama“, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Dragan Lazarević.

On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u Mesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići.

"Imamo neprohodan put Ljig - Kozelj gde je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mesnoj zajednici. Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mesne zajednice i da vidimo šta je preko potrebno tim meštanima“, rekao je Lazarević.

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.

Izvor: rts, tanju, b92.net