Info

Da li će biti snega u prvom mesecu 2018?

Januar 2018. u Srbiji će biti nešto blaži i sa prosečnim padavinama, dok se umereni mrazevi očekuju krajem druge i tokom treće dekade meseca.
29.12.2017. - 10:09h

Prema najavama RHMZ srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2,1 Celzijusova stepena u odnosu na višegodišnji prosek, navodi se na sajtu RHMZ.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,2 Celzijusova stepena. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5,8 Celzijusovih stepeni. 
Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2,0 Celzijusova stepena u odnosu na višegodišnji prosek. 
Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko četiri milimetra u odnosu na višegodišnji prosek. 
U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 45 milimetara. 
Prema prognozi RHMZ za prvih pet dana nove godine, 1. januara tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano, ali će po podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, doći do naoblačenja sa kišom, na planinama sa snegom. 
Do četvrtka 4. januara vreme će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Padavine će biti slabog intenziteta. 
Od petka 5. januara biće suvo, uz postepeni porast temperature.

Izvor: Tanjug