Srna Đenadić o "Maloj supruzi": Moj lik će za kratko vreme stupiti u brak i suprugu pozajmiti ogromnu svotu novca; to je za današnje vreme jako čudno

"Mala supruga" je nova serija Prve televizije koja se emituje radnim danima od 20h. Glavnu žensku ulogu nosi mlada glumica Srna Đenadić koju je publika Prve do skoro imala prilike da gleda u seriji "Kolo sreće" u ulozi Jelisavete Tanasijević.

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Srna je za portal b92.net opisala kako izgleda rad sa kolegama serije "Mala supruga" i pokušala da publici približi prirodu svog lika Đurđice.

S obzirom na to da je serija inspirisana motivima istoimenog romana naše spisateljice Milice Jakovljević Mir Jam, a smeštena je u današnje vreme, glumica Srna Đenadić je imala izazov da utelotvori lik iz prošlosti i prilagodi ga sadašnjosti.

"Sve se radi po motivima priče, neće biti baš isto kao iz romana, ali neke stvari su slične. Ipak morate da prilagodite lik sadašnjosti i baš će zbog toga neke stvari biti dosta drugačije. Sa te strane je lakše za igranje i otvorenije za interpretaciju", rekla je Đenadić za B92.net.

Vremena za pripremu kaže nije mnogo imala, obzirom da je iz jednog projekta koji je bio pri kraju, ubrzo saznala da je dobila novu ulogu. Za svoj lik ističe naivnost,čednost i dobrotu, međutim, ne smatra da su to preterano velike vrline sadašnjosti u kojoj živimo.

"Moj lik će za jako kratko vreme stupiti u brak i pozajmiti ogromnu svotu novca svom suprugu. To je za današnje vreme jako čudno i nesvakidašnje. A transponovati lik iz prošlosti u sadašnjost ume da bude veoma izazovno, obzirom da seriju gleda i publika koja je čitala roman", kaže ona.

"Danas su drugačije žene nego tada, ranije nisu imale slobodu da biraju, pa su se udavale kako su morale", rekla je Srna.

Takođe, smatra da je zbog promenjenih društvenih kodeksa današnjice sa svojim likom morala da napravi ustupke koji su slični epohi. Njen trud da lik dovede do savršenstva se ogleda i u samoj saradnji sa glumcima i rediteljima, pa je na početku snimanja, svaki dan provodila dva sata na telefonu i razgovarala sa rediteljem.

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Dodaje i da u snimanju uživa, na ekipu gleda kao na porodicu i nije mogla da konkretno izdvoji nekoga sa kim se posebno dobro slaže. Međutim, postoji i nešto što je naglasila kao vrlo bitno.

"Najbitnija mi je ta neka opuštenost i poverenje koje imaš sa partnerom sa kojim igraš. Dešavalo mi se da pogrešim tekst, ali sam osetila da mogu da se oslonim na kolege i dobila sam njihovu podršku ", naglasila je ona.

Anegdote im se kaže dešavaju svaki dan, obzirom da snimaju šest dana po 12 sati.

"Mnogo je zabavno, jer smo svi na snimanju opušteni, mnogo ti je smešno jer u jednom momentu od premora kreneš da baguješ. Jednom se desilo kada smo radili scenu da sam se samo isključila i onda je 5 minuta bila neprijatna pauza, jer ja ćutim, a trebalo je da izgovaram repliku", rekla je Đenadić.

Glumica navodi da joj je vrlo bitno i mišljenje drugih kolega, iako se nekad sa tim ne slaže, pokušaće da ga primeni, da bi mogla da postigne najbolji mogući rezultat.

"Ja volim da mi se sugeriše, jer ne može uvek sve da bude dobro, ja imam stav da možeš uvek da me ispraviš, mislim, nisam najbolja, ne bih mogla ni da uspem u ovom poslu da sam sujetna", zaključila je ona.