Radnja filma dodigrava se na jednom nenaseljenom ostrvu u Crnoj Gori gde dve Amerikanke (Kristina Klib i Natali Burn) dolaze u posetu starom prijatelju. Nakon nekoliko dana odlučuju da odu do napuštene vojne tvrđave Mamula, koja se nalazi na nenaseljenom ostrvu. Tokom izleta shvataju da nisu same. Još neko je na ostrvu i učiniće sve da zaštiti tajne koje čuva decenijama. Postoji mračna sila koja vreba duboko ispod Mamule. Misteriozni ribar (Franko Nero) drži zatočenu prelepu devojku. U pokušaju da oslobode zarobljenicu shvataju da je ona zapravo sirena, koja ih svojom pesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma koji im neće dozvoliti da živi napuste Mamulu. Užas tek počinje!

Reditelj Milan Todorović poznat po horor ostvarenju „Zona mrtvih“ (zajedno sa Milanom Konjevićem), ponovo je snimio žanrovski nesvakidašnji film za srpsku kinematografiju, ovoga puta u domenu fantastike. Kako kaže, horor je njegova ljubav.

-Horor i akcioni film su žanrovi koje privatno najviše volim da gledam. Osim toga, to su najgledaniji žanrovi širom sveta i ja sam želeo da snimim film koji će voleti i publika u svetu.

„Mamula“ i jeste percipiran i kao američki film jer su glavni likovi Amerikanci, ali i kao domaći film, zbog lokacija i većeg broja poznatih domaćih glumaca. Mističnost sirena je očuvana kroz atmosferu i stil režije, gde se priča više bazira na onome šta publika zamišlja, nego šta zaista vidi. U stilu čuvenog filma „Osmi putnik“. Sirena je hipnotišuće i opčinjavajuće lepote, čime je njena metamorfoza u monstruzno biće još strašnija. Sirena je biti urađena kombinacijom maske i vrhunskih kompjuterskih efekata. Glavne uloge igraju svetska zvezda Franko Nero, Kristina Klib, Dragan Mićanović i Natali Burn, a u ekipi su i Slobodan Stefanović, Miki Krstović, Zorana Kostić Obradović, Sofija Rajović i drugi. Uloge je, kaže Marko, pisao namenski, baš za njih.

-Kada smo pisali scenario, znali smo kome ćemo dodeliti uloge. Pisali smo ih baš za njih. Natali Burn sam obećao da ću joj za rođendan napisati ulogu u filmu, a Kristina je igrala u „Zoni mrtvih“ i bez razmišljanja je prihvatila ulogu dok još nije ni bila napisana. Franko Nero je takođe vrlo lako prihvatio ulogu, scenario mu se odmah dopao.

Ova uzbudljiva vožnja sa mračnim preokretom, kako kaže Marko, začinjena domaćim etno momentima i svetski poznatim mitovima i legendama od prvog maja je u bioskopima, pa izvolite, ljubitelji dobre priče i horora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.