Aleksa Jelić: Trebalo je naučiti ljude da pored moravca i čočeka zavole nešto novo

Voditelj, pevač, baletski igrač Aleksa Jelić za Prva.rs priča o šou koji se blži kraju, još jednom novom iskustvu, novoj pesmi i spotu, letnjem odmoru, ali i iznenađenju koje vas očekuje u večerašnjem finalu Plesa sa zvezdama...

.

Kako li sve postiže? Sigurno ste se bar jednom zapitali.

Pre samo nekoliko meseci Aleksa Jelić završio je učešće u najgledanijem šou Tvoje lice zvuči poznato, a onda se odmah upustio u novi šou, Ples sa zvezdama i to u, za njega, potpuno novoj profesiji.

I nije pogrešio. Kao i sve drugo što radi, Aleksa se i u ulozi voditelja odlično snašao!

Ples sa zvezdama, spotovi, muzika, pozorišne predstave, opere... Kako postižeš sve?

- Samo dobrom organizacijom. Rad, rad i disciplina i što je najvažnije mnogo volim to što radim . Jako se radujem svakom novom projektu i svakom novom izazovu.

Ipak, voditeljski poziv je nešto potpuno drugačije od onog što si do sada radio...

- Da. Prvi put voditelj. Čak sam i to doživeo. Nikada nisam veroavao da će da me pozovu da budem voditelj. Zbog moje provesije i bavljenja muzikom mislio sam da će me pozvati da budem član žirija, ali sada vidim da mi ovaj posao jako dobro leži i da sam počeo da uživam u njemu.

Ples sa zvezdama se večeras završava. Kakva su osećanja?

- Jako sam uzbuđen zbog večerašnjeg finala. Plašim se da ne zaplačem kao na svadbi moje sestre pre nekoliko dana, jer stvarno smo svi dali mnogo ovom šou programu. Ovo je prva sezona, treba probiti led. Treba navući ljude da pored moravca i čočeka nauče nešto drugo, nešto novo. Mislim da je Prva televizija zaista uvek prva sa tako nekim divnim stvarima i fantastičnim šou programima. Čast je biti ovde i verujem da ćemo zaista izabrati onaj najbolji par.

Da li ti je i jednog trenutka bilo krivo što nisi na plesnom podijumu kao takmičar?

- To ne bi bilo fer prema drugim takmičarima. Što zbog moje profesije što zbog toga što sam samo nekoliko meseci pre Plesa sa zvezdama radio Tvoje lice zvuči poznato gde sam bio jedan od takmičara. Dva fantastična šou programa nije mi ništa žao. Svaki posao ima svoju dobru stvar i lepo se osećam i u jednoj i u drugoj i u trećoj profesiji.

Kada već spominjemo kako radiš mnogo stvari u isto vreme, pored veoma zahtevnog šoua uspeo si da pripremiš novu pesmu i spot.

- Uradio sam novi spot za pesmu "Disko i fank". Određeni kadrovi spota biće prikazani na led ekranima i podijumu u večerašnjem finalu. Ja ću zajedno sa 10-11 igrača premijerno izvesti pesmu "Disko i fank" koju sam dobio na poklon od Olivera Mandića. Sredinom nedelje će biti i promocija pesme i pozvaću sigurno sve učesnike Plesa sa zvezdama i naravno pobednički par.

Dolazi vreme odmora, kako ćeš ti provesti leto?

- Posle finala imam još tri predstave u Narodnom pozorištu, a onda me očekuje punjenje baterija u Barseloni jedno nedelju dana. Nakon toga spremam ozbiljan nastup u Herceg Novom 26. jula. Pevaću na Gradskom trgu sa primadonom Opere Crne Gore. To će biti repertoar koji ja nikada nisam izvodio. Biće dosta operskih arija, i to onih poznatih. Opet novi izazov. A posle 26. jula definitivno uzimam nekoliko nedelja odmora. Opet ću da odem u Barselonu, to je negde moj grad. Nakon toga, od septembra videćemo šta će da se desi kada telefon zazvoni.